Hoe richt ik een Petrol slaapkamer in?

De meeste van ons zijn vaak bang om kleur te gebruiken in het interieur. Zeker in de woonkamer houden we het toch graag veilig. Daar kiezen we vaak voor wit eventueel gecombineerd met grijs en ecru tinten.
Toch is er een kamer waar we wel durven uit te pakken en dat is de slaapkamer. En om je te inspireren om meer met kleur te doen een blog speciaal voor de waaghalsen onder ons. Met deze blog over de Petrol slaapkamer wil ik je inspireren om eens lekker uit te pakken en te gaan voor een overvloed aan kleur.

Vindt je het eng om met kleur aan de slag te gaan? Bedenk altijd, het is maar verf. Als het je niet zint heb je de muur zo weer overgeverfd.

Pertol is een combinatie tussen groen en blauw. De kleur is van zichzelf een koele tint maar voelt niet zo zoals we ook kunnen lezen in het artikel van Fonq. Dit komt door de toevoeging van dat kleine beetje groen. Die toevoeging zorgt er ook voor dat ieder merk zijn eigen kleur Petrol heeft. Het is afhankelijk van hoeveel groen zij toevoegen aan de blauwe basis.

Welke kleurcode gebruiken voor petrol?

Er zijn natuurlijk verschillende bedrijven die de kleur petrol verkopen. Ik zal je de top drie geven:

1. Praxis

In de eigen collectie van de Praxis vond ik deze hele mooie petrol kleur.

Deze verf heeft als voordeel dat hij ook afwasbaar is. Je kan hem dus ook in keuken gebruiken. De verf is makkelijk aan te brengen en is geurloos. Ook altijd een erg fijn voordeel.

2. L’ Authentique

In verhouding met de andere kleuren zit er in de kleur L’ Autentique, kleurcode 87 meer groentinten. Deze verf is een krijtverf. De toevoeging van krijt en de mooiste pigmenten in de verf geven je huis een authentieke uitstraling. De kleuren zijn zeer goed dekkend en drogen zeer mat op.

3. VT wonen Petrol

Natuurlijk kan het bekendste woonmerk van Nederland niet ontbreken in dit rijtje. Zeker niet omdat zij in hun metamorfoses altijd wel een muur in een kleur verven. Naast hun tijdschrift en tv-serie hebben ze een complete lijn aan woonartikelen. Deze verf komt uit hun eigen collectie. De reviews voor deze verf zijn goed:

  • dekt in een keer
  • matcht goed bij andere kleuren
  • makkelijk bij te stippen zonder dat je kleurverschil ziet.
  • 1 persoon zag helaas wat vlekken maar VT wonen gaf aan dat dit in de loop van de tijd verdwijnt.

Bij Karwei kan je voor € 2,99 een kleurentester voor deze verf kopen. Op het plaatje nijgt de kleur meer naar groen terwijl op de website van Karwei een aantal voorbeelden staan en die zien er meer blauw uit. Goed idee dus om eerst een verfstaal te kopen.

Behang i.p.v. verf

Heb ik je niet overtuigd met mijn kleurcodes voor petrol verf? Je kan er ook voor kiezen om niet te verven maar om de kamer te behangen. Als je googled op behang krijg je enorm veel verschillende designs en kleuren te zien. Het voordeel van behang tegenover verf is de mogelijkheid om ook met prents te werken. Daarbij is behang makkelijker weg te halen en te overschilderen dan een hele petrol wand. Al ben ik er van overtuigd dat als je eenmaal over de lijn bent je super blij zult zijn met je petrol slaapkamer.

Welke kleurencombinatie werkt goed in een Petrol slaapkamer?

Kleuren combineren is voor veel mensen moeilijk. Vele weten wel welke kleur ze als basis kiezen maar bijpassende kleuren, zowel in de verf als in de accessoire keuze, vinden is toch vaak een uitdaging.

Ik heb een aantal suggesties en moodboards voor je gemaakt. En op mijn Pinterest bord, Petrol Slaapkamer kan je zien hoe deze kleuren samen werken. Daar staan ook nog een aantal moodboards waarbij je ziet welke kleur goed te combineren is met petrol.

Combineren met geel
Geel past heel erg goed bij Petrol. De kleur geel laat het petrol nog meer knallen. Door deze twee te combineren geef je aan dat je iemand bent met lef. Iemand die druft te combineren en iemand die durft te knallen. Je kan een andere muur geel verven maar je kan deze kleur ook gebruiken voor de accessoires zoals bijvoorbeeld als plaid of kussen.

Als accessoire kleur kan je dan kiezen voor goud of koper. Ook licht kleuren hout passen prima bij deze kleurcombinatie.

Combineren met roze
Vindt je geel te heftig dan is roze een ideale kleur om met te combineren. Roze en Petrol gaan heel goed samen. Roze maakt de petrol juist iets zachter. Zo kan je een knal kleur iets afvlakken zonder de kleur teniet te doen.

Als accessoire kleur kan je kiezen voor ecru of grijs tinten. Ook donker hout past er goed bij deze kleurencombinatie.

Aankleden met Petrol blauw accessoires

De muren heb je petrol geverfd en de tegenkleur heb je ook uitgekozen? Tijd om de ruimte aan te kleden.

Bij de het inrichten van de slaapkamer moet er natuurlijk wel heel veel aandacht uitgaan naar het beddengoed. Het belangrijkste accent in de hele slaapkamer. Met het juiste beddengoed kan de sfeer bepalen.

Het beddengoed van Beddinghouse past goed bij de Petrol slaapkamer.

Zoals je ook hier ziet comineert Petrol heel erg goed met geel. Het bed kan je dus verder afstylen met gele kussens.

Heb jij nog iets meer lef en durf je wel te gaan voor een uitgesproken print kies dan de overtrek van Essenza. Deze overtrek geeft je ook gelijk een goed beeld van welke kleuren je dan nog meer in de kamer kan gebruiken.

Deze overtrekken combineren je met gouden accessoires:

Kraanvogels, plantenstandaard en het bijzettafeltje zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Wil je liever de zachtere kant op styl dan af met roze accessoires:

Roze woonaccessoires

Het plaid, de Ixxi met kraanvogel en de toekan zijn online te bestellen bij o.a. de Bijenkorf.

Ik heb voor beide kleuren op basis van mijn eigen smaak een klein moodboard gemaakt. Ook puur om aan je te laten zien wat er mogelijk is. Ook bij de Hema, Action, Casa enz. hebben ze hele leuke woonaccessoires welke prima bij een petrol slaapkamer passen. Kijk dus op je gemak rond. Net als altijd, een slaapkamer moet zich vormen. Met de tijd zal je steeds meer toevoegen en ook weer weghalen. Je kan niet in een zaterdag je kamer inrichten. Neem er de tijd voor en go with the flow.

Meer inspiratie vind je op mijn pinterestbord: Petrol Slaapkamer

About Author

You May Also Like

8 comments

Marianne says:

Hallo
Ik zou groene petrol kleur muurverf willen, dit met wit gecombineerd. Kan dat? Met zwarte deuren
Bvd

Danielle says:

Hoi,

Dat kan zeker. Deze kleurstelling past heel erg goed bij elkaar. Zeker als je gaat voor een industriele look.
Laat je ons straks het eindresultaat zien.

Groeten Danielle

Nancy Van den Heuvel says:

Als ik de muur achter het bed die 2,5 m breed en 2,20 hoog is petrol verf aanbreng, zou het dan niet teveel afsteken met het witte plafond? Wat denk u hiervan, zo laten of plafond in een andere kleur? Vgr nancy

Danielle says:

Hoi Nancy,

Ik denk dat het juist erg mooi is als je werkt met een wit plafond. Hiermee zorg je er voor dat de keur petrol er nog meer uitspringt.
Je kan in ieder geval starten met een petrol muur. Mocht je dit niet mooi vinden in combinatie met het witte plafond dan zou je deze alsnog kunnen verven.

Groeten Danielle

Monique Bakker de Poorter says:

Ik heb even een vraag alleen niet over de slaapkamer maar de huiskamer, wij hebben twee petrol banken gekocht,en willen vitrage voor de ramen hangen,maar hebben echt geen idee welke kleur hier mooi bij past,we hebben veel ramen en het zijn grote ramen. Groetjes Monique

Danielle says:

Hoi Monique,

Mijn advies zou zijn om naar een speciaalzaak te gaan en daar kleurstalen mee te nemen zodat je deze thuis bij de bank kan matchen. Petrol is toch een kleur waarbij je goed moet kijken welke kleur je er naast gebruikt. En zeker zoals bij jou met veel ramen. Dan moet het echt een kleur zijn die er goed bij past.

Misschien heb je al wel een klein kleur staaltje van de banken. Dat kan de keuze in de winkel al iets makkelijker maken.

Bij een goede speciaalzaak kan je vragen welke kleur zij aanbevelen. Je kan dan de stoffen even mee naar huis nemen in ze voor het raam houden. Dat heb ik toentertijd met onze slaapkamer ook gedaan. Daar hebben we een roze bed, blauwe vloerbedekking en blauw/paarse gordijnen. Door de stalen van de gordijnen mee te nemen en daadwerkelijk ter plaatse bij de kleuren te houden wisten we dat we een goede keuze maakte.

Groeten Danielle

Willy says:

Hallo
Wil de muur in de woonkamer petrol verven. Maar wat een zoektocht om de juiste verf te vinden.

Danielle says:

Hoi Willy,

Bij diverse winkels kan je tegenwoordig testers halen. Ik weet dat de Gamma en Karwei deze verkopen.
Zo kan je een klein stukje testen voordat je meteen een hele emmer aanschaft.

Succes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *