Groene slaapkamer

Hoe maak ik een groene slaapkamer?

Groen blijft een kleur welke we veel gebruiken in ons interieur. Dus waarom zou je niet gaan voor een groene slaapkamer? En dan niet alleen bij het kiezen van je muurverf maar ook bij je accessoires.

Groen wordt vaak geassocieerd met rust, kalmte en ontspanning. Deze kleur heeft een kalmerend effect op veel mensen en wordt vaak gebruikt in slaapkamers om een gevoel van sereniteit te bevorderen. Het wordt gezegd dat groen ook de ogen rust geeft, wat kan helpen bij het ontspannen na een lange dag en het bevorderen van een goede nachtrust. Het heeft ook verbindingen met de natuur en kan een gevoel van frisheid en vernieuwing oproepen, wat voor sommige mensen een positief effect heeft op hun gemoedstoestand.

Slaapkamer verven

Door gebruik te maken van groene muurverf kan je in 1 weekend je slaapkamer inrichten. Er is een groot aanbod aan groene muurverf tinten. Zo kan je kiezen voor een meer grijs groene muurverf maar ook olijfgroene muurverf wordt nog steeds heel erg veel gebruikt.

Wist je dat vroeger de Victorianen al veel gebruik maakte van de kleur olijfgroen? Een kleur die dus al heel lang meegaat. Want niet alleen de Victorianen hielden van olijfgroen. Ook in de Jugenstil en Arts & Crafts beweging gebruikte men veel olijfgroen. Tegenwoordig gebruiken we olijfgroen vaak als contrast voor heldere kleuren in een exotisch decor.

Voor het kiezen van je muurverf moet je kijken naar de andere tinten die je al gebruikt of gaat gebruiken in de rest van de slaapkamer. Gebruik je veel donkere tinten, zoals zwarte meubelen of donkere houtsoorten ga dan voor een licht kleur. Is de ruimte nu al erg licht dan kan je kiezen voor de donkere tinten. En heb jij bijvoorbeeld veel blauw tinten kies dan een zeegroene of meer turquoise kleur.

Deze kleurstaal is van Flexa, o.a. verkrijgbaar bij Gamma en Karwei. Tegenwoordig kan je online kleurstalen bestellen, op die manier kan je eerst testen of de kleur bij je past.

Je kan je de muur in 1 kleur verven maar je kan ook kiezen voor een bijzondere verftechniek. Zo kan je kiezen voor een wassing. Dan combineer je twee kleuren tot een prachtige levendige groene wand. Zeker als je muur niet helemaal glad is, is dit een hele goede oplossing.

Dit is een techniek die niet heel erg makkelijk is maar wel heel erg leuk om zelf eens uit te proberen. Nogmaals, het is verf. Als je het niet leuk vindt verf je het weer over. Wil je deze techniek maar kan je hem zelf niet toepassen kies er dan voor een om een expert in te schakelen.

Kleuradvies slaapkamer

Groen kan je heel erg goed combineren met andere kleuren. Kleuren als bordeauxrood, oranje en zachtroze geven de kleur groen nog net dat beetje extra. En als je hebt gekozen voor de hardere kleuren groen dan kan je met deze tinten de kleur weer net iets afzwakken. Kies er voor om deze kleuren terug te laten komen in de accessoires zoals een dekbedovertrek of de lampen.

Materiaal groene slaapkamer

Omdat we bij groen aan de natuur denken is het erg leuk om ook in een groene slaapkamer te werken met natuurlijke materialen. Maak gebruik van hout en bamboe maar denk ook eens aan zeegras, leer of jute. Je kan deze materialen terug laten komen in de raamdecoratie, de verlichting.

Plafondlamp

Ook op de grond kan je deze materialen goed terug laten komen bijvoorbeeld in een mooie vloerkleed.

Groene slaapkamer inrichten

Bij groen denken we natuurlijk al snel aan de natuur. Je kan op allerlei manieren deze toevoegen in je groene slaapkamer. Je kan een oase aan planten in je slaapkamer zetten, zo creëer je letterlijk een groene slaapkamer.

Heb je echter geen groene vingers maar wil je wel werken met bladeren en plantpatronen laat deze dan terugkomen in de accessoires zoals in een schilderij of groene dekbedovertrek:

Je groene slaapkamer is eigenlijk zo gemaakt. Even je slaapkamer verven in een goede kleur, je accessoires aanpassen (denk aan een leuke spiegel aan de muur of lekker geurkaarsen of geurstokjes op je dressior of nachtkastje) en je waant jezelf in een groene oase.

Heb jezelf een groene slaapkamer? Deel je foto onder deze blog.

Wil je meer weten of het inrichten van je slaapkamer? Lees dan onze blog Slaapkamer inrichten vol tips en inspiratie

Lees ook deze blogs over het inrichten van je slaapkamer

4 comments

Naomi says:

Goedendag,

Onder de titel GROENE SLAAPKAMER staat een afbeelding. Kunt u mij vertellen welke kleuren op de muren zijn gebruikt?

mvg. Naomi

Carin says:

Hoi op de foto is een prschtig grote sprei te zien wwar is die te koop?

Danielle Roof says:

De foto is ooit gemaakt door Histor om hun nieuwe verflijn te promoten. Waar zij de sprei vandaan hebben durf ik je niet te zeggen. Ik heb wel een soortgelijke voor je gevonden: https://bit.ly/3GTrAb6

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *