Kasten in je interieur

Kasten in je interieur. Normaal gesproken als je aan interieur styling of decoratie denkt dan denk je direct aan een bank, tafel of leuke accessoires, een kast wordt vaak als ‘gewoon logisch’ en ‘opbergruimte’ gezien en heel vaak dus niet als een echt pronkstuk in de woonkamer of slaapkamer. A-Musthave zegt: zóndeee, want je kunt hier zóveel mee doen! Kasten in je interieur zijn niet alleen heel handig en natuurlijk effectief als het om opruimen gaat, maar een mooie kast kan ook ‘het pronkstuk’ van de kamer worden! Mits je hier natuurlijk wel ietepetiet aandacht aan besteed!

Allereerst kun je natuurlijk het DIY (Do It Yourself) principe toepassen op meerdere fronten! Jaaaaa er is echt zoveel mogelijk! Ga bijvoorbeeld naar de kringloop, ga je eigen boekenkast maken of kijk eens op marktplaats voor een eiken meidenkast. Koop een leuk kleurtje krijtverf en ga ermee aan de slag! Krijtverf is zó heerlijk! Het is heel erg makkelijk en je maakt er de mooiste exemplaren kasten mee.

Het 2e Do it Yourself tipje is om bijvoorbeeld een kledingkast op te pimpen. Hoe dan!? Nou makkelijk zat: Louvredeurtjes. Het klinkt heel erg ouderwets, en ja dat is het eigenlijk ook stiekem wel een beetje maar oh-zo-leuk! Echt geloof mij! Eigenlijk is het een ‘normale’ kast maar dan met oude louvredeurtjes. Alleen eventjes goed opmeten, dat is wel de enige tip die ik mee geef! Oude louvredeuren zijn onder andere te vinden bij uitdragerijen en handels in oude bouwmaterialen, zoals Jan van IJken Oude Bouwmaterialen, Benko en Leen Oude Bouwmaterialen.

Een ander tipje om kasten in je interieur een echt pronkstuk te laten worden is een oude boekenkast. Ook deze zijn te vinden via marktplaats of de kringloop. Geef ook deze een leuk kleurtje en voilá! Klaar is je witte, gele, roze, of zwarte boekenkast. Mocht je dan nog een leuk oud serviesje hebben dan ben je wat mij betreft helemaal een blije vrouw want dan kun je je mooie sierlijke servies als decoratie gebruiken in deze ‘boekenkast’.

Het is ook erg mooi om een oude (schuur)deur te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een opbergkast onder de trap of in de keuken met een ‘gewone’ deur, vervang de deur dan voor een robuuste oude deur. Zorg ervoor dat het echt een oude deur is die niet ‘mooi’ is geverfd maar gebruik het liefste een deur die geschuurd, gebladderd is. Doe hier vooral niets aan want dit is juist mooi! Het sleutelwoord van A-Musthave komt ook hierin weer terug: Combineer! De combinatie van een mooie strakke kast en het oude van de deur maakt het zó tof!

Uiteraard voor jullie ook nog wat beeldmateriaal om de voorbeelden te laten zien:

vt wonen
vt wonen
vt wonen 3
vt wonen 3
vt wonen 2
vt wonen 2
vt wonen 1
vt wonen 1
martkleppe.nl
martkleppe.nl
Geisslein
Geisslein
blog.tagesanzeiger.ch
blog.tagesanzeiger.ch

-A

Gastblogger op de 1e van de maand – Interieur Inspiratie

www.a-musthave.nl

About Author

You May Also Like

1 comment

Joyce P says:

Te leuk! op naar de volgende blog van A-Musthave!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *