Zwarte boekenkast

Zwart is een kleur die goed te combineren valt met alle andere kleuren. Daarom zien we vaak dat zwart veel gebruikt wordt bij de aanschaf van meubels. Zwart past tegen elke gekleurde muur en je accessoires, maakt niet uit in welke kleur ze zijn, komen perfect uit in een zwarte kast of op een zwart tafeltje. Daarom is de zwarte boekenkast ook zo populair. De zijkanten van je boeken zullen er gekleurd opstaan als je ze opbergt in een zwarte boekenkast.

Boekenkast zwart

Nu is het makkelijk gezegd dan gedaan een zwarte boekenkast kopen. Er is namelijk een enorm aanbod en voor elke interieurstijl is er wel iets mogelijk.

Wil je de boekenkast puur gebruiken voor je boeken en staat hij eigenlijk een beetje in een “vergeten hoekje” dan is de standaard boekenkast een goed idee. Deze is goedkoop en je kan hem vaak met heel veel boeken vullen. Heb je heel veel boeken dan is de standaard zwarte boekenkast zeker een goed idee. Zet er meerdere naast elkaar en creëer zo je eigen bibliotheek.

Bijna elke woonwinkel (Bol.com, Fonq, Leen Bakker, Woonexpress) heeft een standaard zwarte boekenkast in zijn assortiment. Van hele hoge boekenkasten tot lage boekenkasten. Het is ook leuk om deze met elkaar te combineren als je je eigen bibliotheek maakt. Zet een lage zwarte boekenkast tussen 2 hoge en plaats hierop een boekenstandaard waarop je je mooiste boek tentoonstelt.

Naast de standaard boekenkast hebben ze vaak een groter aanbod aan bijzondere boekenkasten of wandkasten. Met deze laatste kan je je woonaccessoires combineren met een boekenkast.

Boekenkast zwart metaal

Een standaard boekenkast past in elke interieur. Als je deze combineert met hout dan past hij zelfs goed in een landelijke interieur. Maar tegenwoordig zien we toch veel dat men kiest voor een industrieel interieur. Stoer met veel zwart en metalen elementen. Ook voor je industriele interieur kan je goed slagen. De boekenkast zwart metaal is er ook in verschillende vormen en maten. Zoals onderstaande boekenkast zwart metaal:

Deze kast geeft je boeken wel een heel bijzonder plekje. En deze boekenkast mag ook gezien worden. Het is een blikvanger op zich. De boekenkast zwart metaal is niet alleen heel erg geschikt voor jouw woonkamer maar ook in de tienerkamer misstaat deze niet. Met zijn stoere uiterlijk past hij goed bij elke puber. Vooral jongens zullen deze stoere zwarte boekenkast graag aan hun kamer toevoegen. Het zou ook voor het eerst zijn dat de pubers blij zijn om hun boeken overzichtelijk op te ruimen. Geef toe, zelf je schoolboeken zet je graag in een stoere boekenkast.

Zwarte boekenkast met hout nerf

Is een landelijke of industrieel interieur niet jouw stijl maar hou je meer van Scandinavisch wonen kies dan een boekenkast met houtnerf. Deze geeft je kast net dat beetje extra. Scandinavisch wonen staat voor rustig wonen met natuurlijke materialen en strakke lijnen. Juist het toevoegen van de houtnerf aan de zwarte boekenkast zorgt voor het natuurlijk effect. De kast zelf zet je vol met mooie Scandinavische interieurboeken en stijl je af met rustige woonaccessoires.

Wil je echt in het Scandinavisch design blijven maak dan een mooie zwarte boekenkast van het merk String. Dit systeem geeft je heel veel mogelijkheden.

Photo by Grant on Unsplash

Met dit systeem kan je je boekencollectie ook langzaam laten groeien want je kan elke keer weer een deel toevoegen. Er is zelf een bureauplank waardoor je alles in een wandmeubel kan combineren.

Zwarte boekenkast zelf maken

Kan je ondanks alle voorbeelden en tips niet slagen? Misschien past een standaard zwarte boekenkast wel niet bij de ruimte die je hebt. Omdat je een schuine wand hebt? Of omdat je een boekenkast wilt op een plek waar leidingen lopen? Gelukkig kan je ook zelf een boekenkast maken. Wij hebben dit ook gedaan. Met zwarte meubelplanken hebben we onze eigen boekenkast gemaakt. Deze is geheel op maat gemaakt en we hebben daarmee gelijk de lelijke leidingen weggewerkt.

Zwarte boekenkast zelf gemaakt

Er is dus genoeg keuze. Het enige wat jij moet doen is uitzoeken welke er bij je interieur past, hoeveel boeken je er in kwijt wilt en van welk materiaal je zwarte boekenkast gemaakt moet zijn. En als je die keuze eenmaal hebt gemaakt kan je beginnen aan je eigen (mini) bibliotheek.