JANTAMINIAU omarmt Koninklijke beddenfabrikant Auping

Koninklijke Auping bv kondigt een meerjarige samenwerking met JANTAMINIAU aan. Nederlands vakmanschap, tijdloos design en duurzame kwaliteit zijn pijlers voor JANTAMINIAU en sluiten naadloos aan op de visie van Auping. Na de aankondiging gaat Jan Taminiau in de komende maanden aan de slag met de vele kwaliteitsstoffen en materialen die Auping rijk is en past deze duurzaam toe in ontwerpen die vervaardigd worden in het Auping naaiatelier in Deventer. Daarmee treedt JANTAMINIAU in het slaapdomein van veel Nederlanders die ook tijdens hun nachtrust omgeven willen zijn door design.

Onderschrift beeld: The Sleeping beauty. Jan Taminiau laat voor dit conceptuele ontwerp zijn inspiratie uit het vakmanschap en de historie van Auping samensmelten met referenties uit eigen historie: spelen met het spanningsveld tussen 2D en 3D. Taminiau liet zich inspireren door een spiraalbodem uit 1910. Hij kiest ervoor om het moment van opstaan te verbeelden; ontwaken uit een diepe nachtrust, energiek en klaar voor het ontluiken van de dag. De natuurlijke slaapstand dicteert hierbij de valling van de mantel die samen met Auping werd gemaakt in Deventer.

Krachten bundelen

“Voor onze producten zoeken wij altijd naar vernieuwende en verrassende oplossingen die Nederlands vakmanschap, design en duurzaamheid combineren. Onze samenwerking met JANTAMINIAU is daarin een perfecte match. Met zijn authentieke visie zal JANTAMINIAU stoffen en materialen gaan verwerken in nieuwe ontwerpen waarin onze gedeelde passie voor Nederlands ambacht en design samenkomt”, aldus Margriet van Zijl, Director Marketing & Innovation Auping.

Jan Taminiau vult aan: “Naast dat we staan voor Nederlands ambacht en design, beschikken Auping en ik beide over zeer gepassioneerde mensen in ons atelier. Auping heeft het grootste naaiatelier van Nederland en het is fascinerend om te zien over hoeveel flexibiliteit en vakmanschap dat beschikt. Zonder problemen werd het atelier omgegooid om gezamenlijk op één dag mijn ontwerp ‘The Sleeping Beauty’ te maken. De bereidheid van de medewerkers van het naaiatelier om dit te doen is exemplarisch voor de omslag die Auping heeft doorgemaakt in de afgelopen twee jaar. De volgende stap is om dit zichtbaarder richting de consument uit te dragen. Ik vind het een geweldige eer en uitdaging om hier een steentje aan bij te dragen door te inspireren en prikkelen.”

Over Koninklijke Auping bv
Een gezond en energiek leven begint met een goede nachtrust. Het uitgangspunt van Koninklijke Auping bv is dat goed slapen altijd nog beter kan. Daarom werkt Auping al meer dan 125 jaar, elke dag weer, met passie en nieuwsgierigheid aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Hoge kwaliteit, comfort, design en duurzaamheid staan daarbij centraal.
In 1888 voltrok zich een revolutie in de beddenwereld. Johannes Auping bedacht de spiraalbodem. Wat had hij voor ogen? Een bed dat het slapen gezonder en comfortabeler zou maken. Daarna volgden matrassen en boxsprings. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat is uitgegroeid tot dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping staat voor premium kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is bewust gekozen voor productie in Deventer. Daar wordt jarenlange expertise en vakkundigheid gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design. En wordt geluisterd naar de wensen en dromen van consumenten, in elke fase van hun leven.
Auping streeft naar gezonde groei en heeft een groen DNA. Het bedrijf investeert fundamenteel in duurzaamheid. Een van de ambities daarbij is om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten, circulair en volgens de Cradle to Cradle (C2C) filosofie te hebben ingericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *