Voordelen van een draadloze vloerreiniger

Wanneer heeft u de harde vloeren in huis voor het laatst gedweild? Veel mensen houden het bij het wekelijks zuigen van de vloer, om zo hard vuil van het vloeroppervlak op te nemen. Een goede eerste stap, maar onvoldoende om de vloer in een goede conditie te houden. Daarbij zal er met het uitsluitend zuigen van de vloer altijd aangekoekt vuil achterblijven op het vloeroppervlak. Dit kan de kwaliteit van de toplaag van een harde vloer aantasten. Een reden die vaak genoemd wordt voor het uitstellen van het dweilen van een vloer is de tijd die dit kost. Het kan makkelijker, wanneer u voor een alles-in-één vloerreiniger kiest. Onder meer Hizero biedt een dergelijk, duurzaam apparaat aan. Deze apparaten nemen niet alleen het harde vuil van het vloeroppervlak af, maar dweilen deze ook direct voor u. Zo hoeft u maar één keer door uw woning te gaan. 

Op één acculading uw volledige vloer reinigen 

Professionele vloerreinigers zijn tegenwoordig steeds vaker voorzien van een accu. Een draadloze vloerreiniger biedt verschillende voordelen ten opzichte van de klassieke stofzuiger met draad. Denk aan het feit, dat u de stekker niet steeds van het ene naar het andere stopcontact hoeft te verplaatsen. Het bespaart u tijd en moeite. Daarbij neemt het gebruiksgemak toe, wanneer u kiest voor een draadloze vloerreiniger met accu. De accu’s zijn over het algemeen krachtig genoeg om u de harde vloeren binnen uw woning in één keer te laten reinigen; een accu gaat gemiddeld zo’n zestig minuten mee. Na een uur nog niet klaar met het onderhouden van uw harde vloeren? Neem een kop koffie, terwijl u de accu van uw vloerreiniger op laat laden. 

Draadloze vloerreiniger met meerdere compartimenten 

Op het moment dat u de aankoop van een draadloze vloerreiniger overweegt, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van deze factoren is het aantal compartimenten waarover een vloerreiniger beschikt. De voorkeur gaat uit naar modellen met meerdere compartimenten; een opvangbak voor hard vuil en een opvangbak voor vloeibaar vuil. Op deze manier ontstaat er geen stinkende, lastig te verwijderen smurrie uit een mix van hard en vloeibaar afval. 

Vloerreiniger met een zelfreinigende werking 

Een ander belangrijk aspect is de wijze waarop u de vloerreiniger zelf onderhoudt. Vergelijk het met een dweil, welke u na een paar bewegingen in de emmer water doopt om deze schoon te maken. Doet u dit niet, dan heeft het gebruik van een zwabber nauwelijks effect. Nadeel van een dweil met emmer water is dat het water steeds vuiler wordt; de laatste meters die u schoonmaakt zullen minder schoon zijn dan de eerste meters. Vloerreinigers beschikken in sommige gevallen over een zelfreinigend mechanisme. Dit bespaart u tijd en moeite en zorgt er tevens voor dat de gehele vloer na het reinigen ervan fris en hygiënisch is. 

Stille draadloze vloerreiniger met lange batterijduur 

Tot slot is het verstandig te kijken naar de geluidsproductie van een draadloze vloerreiniger. U wilt het apparaat het liefst de hele dag kunnen gebruiken, zonder uw huisgenoten te storen bij hun werk of studie. Modellen met een geluidsniveau van minder dan 60 à 65 dB worden als zeer stil beschouwd. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *