Kunstbomen

Ben je van plan om jouw project van kunstbomen te voorzien, maar weet je niet goed hoe je deze kunstbomen voor je moet zien? Wil je graag advies of wil je ze graag eerst in het echt zien voor je een keuze maakt? Laat je dan inspireren in de schitterende showroom van Peter van Son Interieurobjecten. Met een gedreven en dynamisch team creëren we handgemaakte Kunstbomen op echte houten stammen. Naar gelang van de wensen van de klant combineren en variëren wij met diverse soorten blad, hout en afwerking waardoor verschillende soorten, realistische kunstbomen mogelijk zijn. Dit betekent dat we op zoek gaan naar een geschikte, echte houten stam die precies lijkt op het type boom dat u wilt. Het maakt dan niet uit of het een esdoorn, een eik of ander type kunstboom word. 

Voordat een houten stam geschikt is als basis van uw kunstboom dient deze eerst volledig gedroogd te worden. Hiervoor hebben wij speciale droogkamers waarin de stammen binnen een week volledig klaar zijn voor productie. Na de volledige productie wordt de kunstboom nog geïmpregneerd tegen ongedierte en behandeld met brandvertragende coating.

Bij het schetsen van kunstbomen denken we eerst na over het doel van de kunstboom. Wat is de algehele esthetiek die we proberen te bereiken? Welke materialen overwegen we te gebruiken om de boom te bouwen en de grootte en vorm van de takken en bladeren. Vervolgens beginnen we met basisvormen om de algehele vorm van de boom vast te stellen. Hierbij gebruiken we geometrische vormen om de stam en takken te maken en voeg vervolgens meer organische vormen toe voor de bladeren of andere kenmerken. Daarnaast besteden we aandacht aan de verhoudingen en balans van de boom om ervoor te zorgen dat deze er realistisch en visueel aantrekkelijk uitziet.

Het proces van het maken van de kunstboom:

Ontwerp: De eerste stap bij het maken van een kunstboom is het bepalen van het ontwerp en de specificaties van de boom. Dit omvat de grootte, de vorm en het type boom, evenals alle specifieke details zoals de textuur en de kleur van de schors. Er wordt zo ook een schets gemaakt van de boom door onze specialist om een beeld bij het ontwerp te realiseren.

Stam: Zodra het ontwerp/de schets gemaakt is. Kan de boom gemaakt worden. Het geïmpregneerde hout wordt van achter de showroom naar de werkplaats gehaald. Deze stam zal vervolgens bewerkt worden om de gewenste textuur en vorm van de boomstam te behouden en krijgen.

Takken: De takken worden dan aan de stam vastgemaakt met het juiste gereedschap. De geschikte takken voor juiste de soort boom worden zo bevestigt dat ze op de takken van de specifieke boomsoort lijken. Deze takken grote takken zijn ook van hout. Pas wanneer er blad gebruikt wordt gaat het over in ander materiaal.

Bladeren: De Bladeren zijn gemaakt aan kleinere takken die weer gemaakt zijn van andere flexibele materialen, en worden dan gecoat. De bladeren die aan de takken bevestigt worden zijn meestal gemaakt van een synthetisch materiaal zoals zijde of plastic. Deze worden gesneden en gevormd om op de bladeren van de specifieke boomsoort te lijken, en vervolgens met een speciale lijm aan de takken bevestigd.

De laatste afwerking: Als alle takken en bladeren zijn geplaatst, wordt de boom zorgvuldig geïnspecteerd en worden de laatste aanpassingen gedaan. Dit omvat ook het eventueel toevoegen van extra details zoals bloemen of fruit, en zorgt ervoor dat de algemene vorm en textuur van de boom overeenkomt met het oorspronkelijke ontwerp.

Afwerking: Ten slotte kan de boom worden geschilderd en afgewerkt om de gewenste kleur en textuur te verkrijgen. Hiervoor kan een combinatie van verf, beits en andere materialen worden gebruikt om een realistische en natuurlijke uitstraling te krijgen.

Al met al kan het proces van het maken van een kunstboom vrij complex en tijdrovend zijn, maar het eindresultaat is een prachtige en levensechte creatie waar men nog jaren van kan genieten. Zelf eerst zien dan geloven?

Onze showroom is een plek waar u onze producten uit de eerste hand kunt ervaren en kunt zien hoe ze u of uw bedrijf ten goede kunnen komen. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u gepersonaliseerde aanbevelingen te doen op basis van uw behoeften.

Of u nu op de markt bent voor kunstbomen, kunstplanten of boeketten, of gewoon wilt zien wat er nieuw is in de branche, we zouden het een eer vinden als u onze showroom bezoekt. We zijn ervan overtuigd dat u iets zult vinden dat uw aandacht trekt en uw verwachtingen overtreft.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *