Grote vazen in de vensterbank

Hoe kan ik mijn vensterbank met grote vazen inrichten?

Toen ik vandaag na het wegbrengen van de kinderen naar huis liep viel mijn oog op een aantal vensterbanken. Vlakbij de school staan een paar huizen waarbij geen voortuin zit dus je hebt er veel kans op inkijk. Nu vindt niet iedereen dat erg. Zij zetten bewust weinig tot niets voor het raam omdat ze hun interieur willen showen. Of omdat ze zelf graag naar buiten kijken zodat ze alles in de gaten kunnen houden.

Maar wil je dat niet hoe zorg je dan dat men niet makkelijk bij je naar binnen kijkt? En hoe doe je het ook nog op een leuke manier die past bij je interieur?

Inkijk tegengaan

Een van de leukste manieren voor het inrichten van je vensterbank is werken met hoge vazen en potten. Door gebruik te maken van hoge vazen en potten ga je namelijk ook gelijk een deel inkijken tegen. Deze potten kan je vullen met bloemen en planten wat weer helemaal van deze tijd is.
En voor elke interieurstijl is er wel een vaas inclusief planten/bloemen of aankleding te vinden.

Platte vaas vensterbank

Laten we starten met een vaas die plast op elke vensterbank. Want de meeste van ons hebben toch een smalle vensterbank. Daar kan je helaas niet alles op kwijt. Gelukkig is er een groot aanbod aan platte vazen. Deze kan je naast elkaar zetten of combineren met andere leuke woonaccessoires.

Grote vaas wijnfles

Deze vaas in de vorm van een oude wijnfles doet het in elke vensterbank goed. Hij is groot dus neemt meteen al een boel zicht weg en is tegelijk erg decoratief. Je kan hem vullen met een mooie tak met knopen zoals een magnolia of bloesemtak. Maar je kan er ook een uitgedroogde berenklauw in zetten.

Accubak

Een mooie manier om binnenkijken tegen te gaan is door het plaatsen van een of meerdere accubakken. In een accubak kan je leuk bloemen plaatsen. Deze accubak is rechthoekig waardoor hij ook makkelijk op een smalle vensterbank kan staan.

Vaas met lampje

Soms bedenkt iemand dat het wel leuk is om dingen te combineren. Zo ook bij deze vaas. In de vaas zit een lampje. Overdag een mooie vaas en ’s avonds een sfeerverlichter. Omdat het lampje op batterijen werkt kan je de vaas met licht overal neerzetten.

Cactus vaas

Hou je van een beetje bijzonder? Mag jouw interieur wel een tikkeltje anders dan anders zijn? Kies dan voor deze cactus vaas

Blauwe vaas

Deze blauwe vazen zijn niet alleen prachtig van kleur, als de zon er doorheen schrijnt krijg je in de kamer een mooie effect. De vazen zijn in verschillende tinten verkrijgbaar en zijn op die manier heel erg goed met elkaar te combineren.

Vaas Nature

Deze grote vaas geeft door het gat in het midden een leuk effect. Hierdoor creëer je nog net een kleine kijkgat waardoor er toch nog licht naar binnen kan komen. De vaas nature is er in verschillende kleuren.

Landelijke grote vaas

Deze vaas in de vorm van een kruik past heel erg goed bij een landelijke interieur. Je moet er wel een brede vensterbank voor hebben maar meestal bij een landelijk interieur is dit wel van toepassing omdat men hier veel werkt met lambrisering voor de verwarming.

Kleurrijk je woonkamer inrichten

Ben jij juist meer van kleur en vindt je dat dat ook best van buitenaf gezien mag worden dan zijn er ook nog genoeg mogelijkheden. Zo kan je met kleine vazen en kleurrijke bloemen je vensterbank aankleden.

bloemen vensterbank

Bron: Myidealhome

Plaats geen bloemen op de vensterbank maar hang ze op. Deze vaasjes bestel je online en kunnen gewoon door de brievenbus. Je hangt ze met touwtjes op en vult ze met een miniboeket.

Of ga voor kleurrijke vazen die je kan afstylen met leuke woonaccessoires.

En wat dacht je van deze vrolijke noot. Miss meyer vrolijkt je vensterbank wel op. Er is ook een Mr. Miller en samen kunnen zij een mooi duo vormen om binnenkijken tegen te gaan. Al denk ik eerder dat het ook een blikvanger wordt waardoor men nog steeds naar je huis kijk.

Je kan er ook voor kiezen om iets anders dan grote vazen te plaatsen. Bijvoorbeeld deze kleine vaasjes gevuld met een variatie aan bloemen. En het leuke is, je kan ze gewoon via de post (brievenbusbloemen) bestellen. En als de bloemen uitgebloeid zijn kan je ze makkelijk hervullen. Gewoon elke week of om de 2 weken even gezellig naar de markt om op zoek te gaan naar kleine bloemen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *