hout in jouw interieur

Gebruik hout in jouw interieur

Een interieur met hout, het is een trend die weer harstikke populair is. Van een Scandinavische inrichting tot een badkamer met houten details of houten meubels in de woonkamer. Hoe gebruik je nu hout in jouw interieur? We geven je een aantal tips om een houtlook na te bootsen of hout te gebruiken in jouw interieur.

De Scandinavische woonstijl

Een van de makkelijkste manieren om hout in het interieur te verwerken is door een Scandinavische woonstijl aan te houden. Deze stijl staat bekend om het gebruik van hout. Houten meubels worden afgewisseld met natuurtinten en lichte kleuren. Zo kun je kiezen voor een houten eettafel, kasten of bijvoorbeeld houten krukjes. Een Scandinavisch interieur wordt ook getypeerd door houten balken in het plafond of verwerkt in en aan de muur. In Scandinavië zie je ook veel woningen die een houten exterieur hebben. Wil je dit in Nederland ook doen, dan kun je kiezen voor houten gevelbekleding of gevelbekleding met een houtlook. Beide opties geven je woning niet alleen een natuurlijke, maar ook een warme uitstraling. De houten bekleding aan de buitenkant geeft jouw woning meteen een compleet andere look.

Behang met houtlook

Behang is er in vele soorten en maten. Je kunt niet alleen kiezen voor verschillende texturen, maar ook voor diverse patronen. Denk aan prints van bloemen, gotische figuren of een grafisch lijnenspel. Kun je niet precies de juiste print of afbeelding vinden, dan kun je ook nog kiezen voor fotobehang. Daarnaast is er ook behang met een houtlook. Dat staat erg leuk in de woonkamer of op de muur achter het hoofdbord van je bed. Wil je liever niet behangen of ben je daar niet zo goed in? Dan zijn er ook folies en stickers met houtlook. Plak het folie of de sticker bijvoorbeeld op een bijzettafel of een klein kastje en je krijgt direct een heel ander meubelstuk.

Maak je eigen meubels met oud hout

Als je creatief bent aangelegd, dan kun je ook zelf aan de slag met hout. Daarmee kun je de mooiste dingen maken. Heb je nog kleine resten hout liggen? Dan kun je ze aan elkaar lijmen en bijvoorbeeld een mooie lijst voor schilderijen maken. Ook kun je zelf wandplanken maken. Ben je handig met een zaag, hamer en spijkers? Dan kun je zelf meubels maken. Steigerhout is erg geschikt voor het maken van tafels, banken, stoelen en krukjes. Let er dan wel goed op dat het hout volledig is gedroogd, voordat je het binnen zet. Anders heb je de kans dat het hout gaat stinken. Een ander gevolg kan zijn dat het hout gaat werken, waardoor het uitzet en je kieren en naden krijgt in je meubels. Wanneer je een vaardige klusser bent, kun je met hout nog veel meer dingen maken. Zo kun je ook een houten aanrechtblad maken voor in de keuken. Op deze manier kun je veel verschillende soorten meubels maken. Een ding is zeker: met eigen meubels van hout creëer je een uniek interieur.

Houten jaloezieën

Wil je iets anders dan houten meubels in huis, dan kun je bijvoorbeeld ook denken aan houten jaloezieën. Houten jaloezieën passen bij veel verschillende interieurs. Zo staan ze mooi in een Scandinavisch interieur, maar ook in een woonruimte in de industriële stijl zijn houten jaloezieën op hun plek. Ook hier heb je ruime keuze, je kunt kiezen voor naturel of voor bijvoorbeeld zwarte of witte jaloezieën. Naast echte houten jaloezieën heb je ook jaloezieën met een houtlook. Zo kun je op verschillende manieren slim en eenvoudig hout toepassen in jouw interieur.

Foto door Dmitry Zvolskiy van Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *