Groots uitpakken met een wandkast

Veel mensen zijn er dol op. Mooie spullen. Daarom hebben we ook vaak een collectie van items die we mooi vinden. En dat kan gaan over een complete verzameling van items, maar net zo goed over één of twee items die je dierbaar zijn. Dit soort collecties wil je dan ook het liefst een mooie plek in je huis geven. Je hebt het niet verzameld om op zolder weg te stoppen. Wat je dan nodig hebt is een goede wandkast, die je collectie omarmt als een warme deken.

Het verzamelen van mooie spullen begint in de zestiende eeuw, als koningen en keizers vooral dure en exotische spullen beginnen te verzamelen. Voor het ‘gewone’ volk is het starten van een verzameling tot de achttiende eeuw niet weggelegd. Door de komst van musea en bibliotheken ontdekt men echter dat een verzameling starten best leuk is en zo is een wereldwijde hobby ontstaan.

Jouw eigen collectors items

Tegenwoordig is het verzamelen van mooie spullen één van de normaalste zaken van de wereld. Meestal denk je dan aan een verzamelde collectie van een bepaald onderwerp, zoals servies, mineralen, of modelauto’s. Maar het verzamelen van juist een paar goed bij elkaar passende woonaccessoires kan net zo goed een mooie collectie genoemd worden. Het ultieme doel van een mooie collectie is namelijk dat je er gelukkig van wordt. Het trotse gevoel dat jouw eigen collectors items je geven.

Je eigen tentoonstelling

Nu wil je alleen nog jouw collectie, of juist alleen de hoogtepunten daarvan, een mooie plek in huis geven. Veel mensen schaffen dan een eenvoudig vitrinekastje aan om hun spullen te tonen, maar je kan het ook wat sjieker aanpakken. Door je collectie in een industriele wandkast tentoon te stellen geef je jouw collectie automatisch een boost. Een wandkast van oud elmhout, is een indrukwekkende verschijning in je woning. Heel statig staat daar een kast die aan alle kanten uitstraalt dat hier iets bijzonders te zien is. Door de open bovenkant kan je heel mooi jouw eigen collectie tentoonstellen. Naast de keuze voor een open bovenkast, kan je ook gaan voor een wandkast met glazen schuifdeuren. Zo kan je jouw collectie beschermen tegen stof en geeft het nog meer uitstraling aan je verzameling.

Gesloten onderladen

Nóg een bijkomend voordeel is, dat je naast je verzameling, die je natuurlijk wil zien, je in de onderkant van een wandkast voldoende afgesloten ruimtes hebt om spullen in op te bergen. Zo kan je spullen die je niet persé hoeft te zien in lades en achter deurtje opbergen, zodat er in huis nog meer lucht en ruimte komt om vol te genieten van je collectie waardevolle items.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *