dag van de orchidee

Dag van de orchidee

Bij een orchidee denken we vaak terug aan de vensterbank van onze oma. De orchidee is toch een plant die we vaak koppelen aan vroeger, aan het huis van opa en oma. Dit is eigenlijk heel erg zonde want de orchidee is een plant van alle tijden. Zeker nu er tegenwoordig veel meer soorten verkrijgbaar zijn is de orchidee die eigenlijk niet in je interieur mag ontbreken. Of je nu houdt van neutraal wit, uitgesproken roze of gaat voor flitsend blauw. Voor elke kleur in het interieur is er een passende orchidee.

blauwe-orchidee

En laten we dan ook gelijk het 2e punt bespreken waarom veel mensen de orchidee vaak in de winkel laten staan: de verzorging. Veel mensen denken dat een orchidee heel erg moeilijk te verzorgen is. Maar hij is net zo makkelijk als je andere planten, echter de orchidee beloont je ook nog eens met prachtige bloemen als je goed voor hem zorgt. Maar hoe verzorg je orchideeën? 

Verzorging orchidee

Een orchidee is een subtropische plant. Dit betekent dat hij voldoende water moet hebben. In de zomer kan je de plant het beste 1 keer per week water geven, in de winter 1 keer per 10 dagen. Om te zorgen dat de bladeren in de winter ook gehydrateerd blijven kan je in de winter de plant besproeien. 

Er zijn verschillende manieren van water geven. Zo kan je de water in de pot gieten maar je kan je plant ook in water dompelen. In dit filmpje kan je goed zien wat de beste methodes zijn voor het water geven van je orchidee:

Hippe orchidee in je interieur

Bij oma stond de orchidee vaak op een schoteltje, dit was handig met water geven. Jij kan veel creatiever met je orchidee omgaan. Het aanbod aan bloempotten is op dit moment enorm. Wil je meerdere orchideeen aanschaffen zet deze dan ook in verschillende potten. Op deze manier creer je echt een blikvanger in je interieur.

DIY orchidee

Je kan ook zelf creatief aan de slag. Zo heb ik verschillende orchideeën in een mandje geplaatst. Deze mandjes zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Ik heb er een paar van de Hema, Zeeman en de Wibra. Het zijn ideale mandjes en ook erg goed als bloemen kratje te gebruiken. 

Ik heb verschillende soorten orchideeën met elkaar gecombineerd. En niet alleen verschillen deze in kleur, ze verschillen ook in blad en bloem. Hierdoor wordt het een gezellige bonte verzameling. En deze bonte verzameling ruikt ook nog eens heel erg lekker.

Twijfel je nog of orchidee bij jou in je interieur passen? Kijk eens op de facebook pagina van https://www.facebook.com/orchidsinfo of volg op instagram @orchidsinfo en zie hoe andere de orchidee in hun interieur hebben omarmt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *