zithoek

De ideale zithoek.

Een van de belangrijkste plekken in je huis is toch wel je zithoek en de rest van je woonkamer. Daar zit je immers toch een groot deel van de tijd dat je thuis bent.  Bij vtwonen kun je veel verschillende zitmeubels vinden. Er zijn er zoveel dat je soms maar lastig kunt kiezen uit al die verschillende opties. Moet je nou een hoekbank, twee kleinere banken of juist een set stoelen? Wat voor opties zijn er nou eigenlijk sowieso allemaal qua zittingen? En wat doe je met de rest van de zithoek? Om je wat inspiratie te geven hebben we hieronder wat mogelijkheden voor je uiteen gezet. Zo zit je er comfortabel bij.

De Hoekbank
De hoekbank is aardig populair. Je moet er wel de ruimte voor hebben maar als je die hebt dan kan zo’n hoekbank een uitkomst zijn. Er zijn vele voordelen van een hoekbank. Je kunt er allereerst languit op liggen zonder ook maar een leuning tegen te komen. Zelfs als er ook nog iemand anders languit op de bank wil heb je ruimte genoeg. Je hoeft ook niet snel moeilijk te doen met zitplekken wat op een zitbank kunnen, als je een beetje opschikt, best een aantal mensen kwijt.  De hele vriendengroep kan erop plaatsnemen en als je een groot gezin hebt is er ook altijd plek voor iedereen. Het nadeel is wel dat je soms dichter op elkaar zit dan met aparte banken of stoelen het geval is. Je kunt er verder nog een leuke grote koffietafel bijzetten. Bij een hoekbank is een vierkante hoektafel altijd een mooi gezicht. En je kunt naast de bank nog wat bijzettafeltjes zetten en de hoekbank plaatsen voor een tv.

Twee Banken
Een andere optie is om met één of twee losse banken te werken of met een bank en een set stoelen. Je kunt de banken tegenover elkaar plaatsen maar je kunt ze ook hoeks op elkaar zetten. In het laatste geval is een bijzettafeltje tussen de twee banken een leuk idee. Daar kun je dan weer een plantje, foto’s of andere woonaccessoires op zetten. Natuurlijk kun je in beide gevallen ook nog werken met een koffietafeltje. Een constructie met twee banken is een voordeel wanneer je veel bezoek hebt. Je kunt dan tegenover elkaar zitten om eens goed bij te kletsen. De schaal met lekkers kan dan gewoon op het koffietafeltje tussen jullie in.

Werken met Stoelen
Je kunt ook de bank helemaal buiten beschouwing laten en met stoelen gaan werken. Ook een serie stoelen kan een heel huiselijk effect geven. Zet ze in een cirkel De stoelen moet dan natuurlijk wel een beetje bij elkaar passen. Kies voor wat comfortabele leunstoelen waar je lekker in kunt wegzakken. Twee leunstoelen voor een open haard geeft een heel huiselijk en knus gevoel, vooral ’s winters als je dan de open haard aan kunt doen en het met een plaid op schoot comfortabel kunt maken. Plaats een zwarte boekenkast in de buurt met genoeg boeken en tijdschriften om jezelf te vermaken. En zeker voor een kleine ruimte kan je een boekenkast maken die geheel bij de ruimte past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *