Het voordeel van oplaadbaar

Alles wordt tegenwoordig steeds meer oplaadbaar. Kijk maar eens hoeveel spullen jij in je huis dagelijks oplaadt. Je laptop en telefoon zul je zeker dagelijks moeten opladen. En mocht je pubers in huis hebben dan worden deze 2 items soms meerdere keren per dag opgeladen.

Opladen van oplaadbare apparaten

We krijgen steeds meer oplaadbare apparaten in ons huis. Dat maakt het leven een stuk makkelijker want door apparatuur op te laden kan je ze namelijk mee nemen naar elke gewenste plek.

Al deze items moeten bij dagelijks gebruik ook dagelijks worden opgeladen. Gelukkig kan je met een goede stekkerdoos o.a. verkrijgbaar bij de Stekkerblokkenshop.nl dit makkelijk doen. Zeker als je kiest voor een stekkerdoos waarin meerdere mogelijkheden zitten. Zo heb je stekkerdozen waarin zowel een usb lader als een gewone stekker mogelijkheid zit. Dat geeft je de mogelijkheid om 1 plek in het huis te creëren waar alles opgeladen kan worden. Dat zorgt voor overzicht en veiligheid.

Welke producten zijn tegenwoordig al oplaadbaar?

Als ik kijk naar mijn eigen interieur dan hebben wij naast de telefoon en laptop al veel items die oplaadbaar zijn. Zo hebben we de Philips Hue Go lamp waarmee ik laatst zo blij was dat hij oplaadbaar was. We hadden namelijk last van stroomstoring waarbij we ruim een uur zonder stroom hebben gezeten.

In onze woonkamer hebben we Philips Hue Go lampje en omdat deze oplaadbaar is was deze ondanks de storing nog gewoon aan. Deze gaf ons de basis om op zoek te gaan naar kaarsen. Wij hebben de Philips lamp ingesteld op een roze kleur waardoor we ondanks de stroomstoring toch nog in een super knus verlicht huis zaten. Zeker toen we alle kaarsen die we konden vinden hadden aangestoken.

Mijn zoon heeft een radio die oplaadbaar is dus we konden zelfs een muziekje luisteren. Op deze manier werd het een gezellig familiebijeenkomst.

Voordelen van oplaadbare apparatuur

Niet alleen tijdens een stroomstoring is oplaadbare apparatuur een uitkomst. Opladen betekend ook dat het apparaat niet constant aan een stekker vast zit. Dat betekend dus dat het verplaatsbaar is. Zo kan je je tafellamp oplaadbaar meenemen naar buiten. En wat dacht je van de oplaadbare kussens en dekens die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Ideaal voor de iets frissere zomeravonden. Kan je heerlijk met een verwarmt kussentje in je rug toch nog lekker in de tuin blijven zitten.

Kanttekening van oplaadbare apparaten

Hoewel deze apparaten zonder twijfel veel voordelen bieden, kunnen ze ook gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier worden opgeladen of gebruikt.

Zij kunnen oververhitting of kortsluiting veroorzaken tijdens het opladen van een apparaat. Wat kan leiden tot brandgevaar. Dit kan gebeuren als het apparaat overbelast wordt of als er een defect is in de batterij of het oplaadsysteem. Dit kan resulteren in brand, elektrische schokken en zelfs explosies. Het is belangrijk om altijd de fabrieksspecificaties en richtlijnen te volgen bij het opladen van een apparaat, en om alleen kwalitatieve opladers en batterijen te gebruiken.

Foto van Hillary Black op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *