5 x steigerhouten bank maken

De zomer komt er aan en iedereen wil weer dolgraag in de tuin. En natuurlijk vinden we het heerlijk om ook daar een lekkere bank te hebben, net als binnen. Dit kan je ook zelf doen. Je kan een steigerhouten bank maken.

Steigerhout is een materiaal wat heel erg geschikt is voor buiten. Het grootste voordeel van steigerhout is de lage prijs. Toen het jaren geleden in de mode kwam had ik eigenlijk verwacht dat het een tijdelijke hype was maar toen kwam de crisis. Iedereen ontdekte steigerhout vanwege zijn lage prijs. Daarbij zagen we ook de mogelijkheden die steigerhout biedt en hou lang het goed blijft. En als het dan eindelijk een keer vervangen moeten worden vinden we dat het zijn geld meer dan waard was. Nog een bijkomend voordeel: je kan het voor van alles en nog wat gebruiken. Met steigerhout kan je zowel je loungebank als je buitentafel maken. Inspiratie genoeg.

Recent was er bij IkVertrek een gezin die een groot project in Italie hadden opgezet. In hun glamping tenten werd ook veel gebruikt gemaakt van steigerhout. Alles was van steigerhout. De bar, de bank, het bed, enz. Toen de Italiaanse ambtenaar kwam kijken zag je ook meteen dat dit in het buitenland niet vaak gebruikt wordt. Hij vroeg meteen waar de meubels vandaan kwamen. De eigenaren gaven toen aan dat het allemaal in Nederland gemaakt werd want Nederlanders zijn dol op steigerhout. Kortom het is bijna een nationaal product.

In deze blog heb ik 5 steigerhouten banken voor je verzameld. Sommige ter inspiratie en andere inclusief bouwtekeningen voor het maken van een steigerhouten bank.

1. De stoere steigerhouten bank

Deze bank zou ik in mijn eigen tuin willen hebben. Zeker met ons grote gezin. Stoer, groot en ruimte voor iedereen. Voordeel van zelf maken is dat je ook zelf kan bepalen hoe groot hij wordt.

Het losse krukje kan je ook gebruiken als tafeltje.

2. Steigerhouten bank tegen de schutting

Deze zou ook perfect bij ons in de tuin passen. Wij hebben een lange tuin waarbij tussen ons en de buren een schutting staat. Dat is ook de kant waar de hele dag de zon op schijnt. Als we deze bij ons in de tuin zouden plaatsen dan kunnen we heerlijk van de zon genieten. Dit is toch het ideale plekje om met je vriendinnen even de nieuwste roddels door te nemen.

steigerhout lounge

3. Grote steigerhouten loungebank

Deze bank zouden we denk ik allemaal wel in onze tuin willen. Zeker als je pubers hebt. Dit is denk ik wel de bank om ze uit hun “naar puber stinkende” kamer uit te krijgen. Perfect om te genieten van de zon. Niet alleen voor pubers, ik zie mezelf al zitten met een heerlijk boek of werkend op de laptop. Ruimte zat om allerlei spullen om me heen te verzamelen.

grote loungebank

Meubels van steigerhout

4. Simpel steigerhoutenbankje galerij of balkon

Zoek je eerder iets simpels dan heb ik dit bankje voor je gevonden. Makkelijk zelf te maken en perfect voor op het balkon, op de galerij of in de voortuin. Een paar kussens er op en je kan heerlijk genieten van je kopje koffie.

5. Set van steigerhout

Ben je lekker bezig en gaat het je goed af dan ken je net zo goed gelijk een complete set maken. Tafels, stoelen en een bank. De hele buurt kan nu gezellig bij jou komen bbq-en. De tekeningen vindt je bij op de site van de Praxis.

steigerhouten set maken

Bij de praxis kan je overigens ook kant en klare pakketten kopen. Voor nog geen € 169,- kan je online dit bouwpakket bestellen:

Soorten steigerhout

Voor het maken van je steigerhouten bankje kan je gebruik maken van verschillende soorten steigerhout:

  • Vergrijsd steigerhout
  • Onbehandeld steigerhout
  • Wit steigerhout
  • Gebruikt steigerhout
  • Vuren verouder steigerhout

Kussens steigerhouten bank

Toen je jaren geleden een steigerhouten bank ging maken moest je echt zoeken naar goede bijpassende kussens. Tegenwoordig kan je veel makkelijker slagen voor tuinkussens die passen bij jouw eigen gemaakte bank. Voordat je start met het maken van jouw eigen steigerhouten bank is het wel raadzaam ook alvast te kijken naar de kussens die je erop wilt gebruiken. Zo weet je zeker dat je kussens op de bank passen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *