5 x handige opbergers voor je woning

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. In deze blog tips voor meerdere ruimtes in je interieur.

Bij ons thuis heeft iedereen vakantie. Dat betekent dat er 6 personen constant thuis zijn. Het weer zit niet altijd even mee, we proberen wel om de dag een buitenactiviteit te verzinnen maar er wordt ook veel tijd binnen doorgebracht. Wat als consequenties heeft dat het soms iets rommeliger is dan normaal. Het voordeel daarvan is dat we deze vakantie ook ineens weer anders naar onze woning zijn gaan kijken en hier oplossingen voor hebben gezocht. Zo zorgen we weer voor een opgeruimd huis.

Ben jij ook de rommel een beetje zat dan heb ik 5 leuke opbergmogelijkheden voor je gevonden:

Tijdschriften opbergen:

Ons gezin bestaat o.a. uit 4 kinderen, kinderen die het leuk vinden om te lezen. We hebben dan ook een grote collectie aan boeken. Maar ook tijdschriften zijn erg populair. De dames lezen graag het tijdschrift Meiden. De heren lezen graag de Quest of een Donald Duckje. Zo kan er een hele stapel aan tijdschriften ontstaan. Je kan deze op een stapeltje laten liggen maar dat geeft al snel een rommelig effect. Bewaar ze in dit leuke tijdschriften kastje.

De bovenkant van het rekje kan je weer als tafeltje gebruiken waardoor je twee vliegen in een klap vangt. Zo voorkom je ook dat je huis te vol wordt met allerlei kastjes, tafeltjes en opbergers.

Wijnrek

Nog een item in je interieur wat een mooie plekje verdient: WIJN.

De meeste van ons zetten dit toch maar gewoon in een kastje of in de schuur. Toch zijn er veel leukere manieren om je wijn op te bergen. Zeker als je een goede fles wijn hebt dan verdient deze het om een mooi plekje in je interieur te krijgen. Dit wijnrek heeft ruimte voor 8 flessen.

Je wijn is op deze manier goed opgeborgen en creëert gelijk een eyecatcher in je interieur.

Woonaccessoires gesorteerd

Een huis wordt gemaakt door de woonaccessoires welke we er in plaatsen. Vaak starten we met een paar standaard woonaccessoires. Gewoon een paar items die we vinden bij een Action, Xenos of Ikea. Accessoires die passen bij ons nieuwe interieur. Maar hoe langer we in een huis wonen hoe meer accessoires we verzamelen, accessoires waar een verhaal achter zit. Kijk maar eens goed rond, je zult zien dat er vast ergens wel een accessoire staat die je ergens van een vakantiereis hebt meegenomen.

Om te voorkomen dat je overal hoekjes krijgt kan je soms beter je woonaccessoires verzamelen. Maak er een mooi pronkrek van met deze opbergtrolley in een industriële sfeer. En hij is inzetbaar voor meerdere doeleinden.

Opbergtrolley

Als opberger voor je koffiespullen

Opbergtrolley

Als opberger voor je woonaccessoires

Opbergtrolley

Als opberger voor je tuinspullen

Opberger badkamer

Dit is een van de ruimtes welke wij deze vakantie zelf hebben aangepakt. Zo hebben we onder andere extra handdoek haakjes bevestigd. Er is namelijk niets vervelender dan handdoeken op de grond vinden omdat men er geen haakje voor kan vinden.

Het is dat we geen ruimte hebben maar deze spiegel met allerlei opbergmogelijkheden zou ik anders zo op hebben gehangen. Het voordeel is namelijk dat er een plankje en opberghaakjes bij zitten. Op zolder moeten we nog een badkamer gaan maken en deze hebben we al op ons moodboard gezet.

Er zijn overigens twee versies van dit rekje. Je kan hem ook in een verticale versie bestellen.

Hal opruimen

Naast de badkamer is de hal bij ons ook altijd een ruimte waar veel zooi verzameld wordt. Reken maar uit, voor 6 personen aan schoenen en bijbehorende tassen. En in de winter hebben we natuurlijk ook nog handschoenen en mutsen. En juist in de hal hebben we vaak weinig ruimte dus het is wel fijn als we een opgeruimde hal hebben. Daarom heb ik voor de hal meerdere opbergsuggesties voor je:

Hal bankje

Een bankje is altijd handig in de hal. Ideaal om even op te gaan zitten als je je schoenen aan wilt trekken. Dit bankje heeft nog als voordeel dat er onder het zitvlak een opbergmogelijkheid zit.

Wandkapstok

Een opgeruimde hal kan niet zonder goede kapstok. Deze kapstok bieder allerlei mogelijkheden. Zeker het plankje bovenop is vaak fijn. Perfect hoedjes of een doos met spullen die je niet vaak gebruikt zoals sjaals.

Wandrekje

Het is handig om in de hal ergens een kleine rekje aan de muur te hangen. Op dit rekje kan men dan de sleutels neerleggen. Zo voorkom je dat de sleutels kwijt raken. Ook ideaal om te post op te verzamelen.

Opgeruimd huis

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om te zorgen voor een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Hier thuis hebben we geen vast opruim/schoonmaak schema. Het kan dan nog weleens voorkomen dat het een beetje een rommeltje is. Er komt echter altijd een moment dat mijn man of ik het zat zijn en dan gaan we aan de schoonmaak. Elke keer weer heeft dit hetzelfde effect, wat voelt je huis weer fijn als het opgeruimd is. Wat geeft het veel rust als alles weer netjes en schoon is. Misschien toch maar een schoonmaak schema instellen.

Werk jij met een schema? En wat is jouw beste opbergtrucje? Laat het ons weten in een reactie.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *