bed opmaken

Hoe maak je je bed op?

Naast het vergeten dopje van de tandenborstel is dit een kwestie die veel besproken wordt in een gemiddeld huishouden. Waar de een het niet uitmaakt hoe het bed ligt, vindt de ander dat een opgemaakt bed zorgt voor een goede start van de ochtend. Maar hoe maak je nu je bed op?

Bed luchten

Een fout die vele maken is het meteen dichtslaan van de dekens nadat men uit bed is gestart. Het is verstandig je bed even te laten luchten.
We verliezen ’s nachts vocht en bacteriën. Dit trekt in ons matras en in onze dekens. Als we meteen ons dekbed dichtslaan kan het vocht enz. geen kant op. Het is beter om je dekbed open te laten liggen. Zet ook meteen een raam open als je deze ’s nachts dicht hebt gehad. Drink dan op je gemak beneden een kopje koffie en als je je gaat omkleden kan je je starten met het opmaken van je bed. |

* Tip: Kijk ook goed naar hoe warm jij en je gezinsleden het hebben. Pas hier je dekbedovertrek op aan. Heb jij het snel koud ga dan lekker onder een winterdekbed liggen. Zorg altijd dat iedereen zijn eigen dekbed heeft hij/zij onder slaapt kan kiezen waar hij onder slaapt. Voor een tweepersoonbed adviseer ik dan wel op een mooie sprei te kopen zodat je het bed afkan stijlen.

Hotelkamerwaardig slapen

Iedereen die houdt van een nette slaapkamer droomt er van om je bed hotelkamerwaardig op te maken. Dat houdt in de lakens netjes liggen en de kussens zo gesorteerd zijn dat je er het liefst weer in wilt kruipen. In de meeste hotels zien we vaak dat er meer kussens op het bed liggen. Zo kan je een keuze maken maar het geeft ook een gevoel van luxe. Nadeel is echter dat je deze kussens ’s nachts ergens kwijt moet. Wil je dit ook thuis toepassen zet dan een mand in je slaapkamer waar je de kussens in kwijt kan.

Er is maar weinig nog om je bed goed op te maken. En als je eenmaal een mooie sprei en kussens hebt wordt het ook een stuk leuker om elke morgen weer je bed op te maken. Op deze manier krijg je ’s avonds toch een warm welkom in je eigen slaapkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *