hal inrichten

Hal inrichten

Een van de nadelen van het najaar/ de winter vind ik de wintergarderobe. In de zomer dragen we geen jas of alleen een dunne jas. In het najaar halen we de dikke jassen weer uit de kast en hebben we veel meer ruimte nodig in de hal.

Wij zijn met zijn vieren maar hebben regelmatig vrienden of familie over de vloer. Voor ik het weet hangen er acht dikke jassen aan de kapstok. En daaronder vaak een hele verzameling schoenen. En een stapel slippers is toch iets anders dan een stapel laarzen. Daarom is het belangrijk voldoende ruimte in je hal te hebben voor het opbergen van al deze spullen zodat je een opgeruimd huis krijgt. Niets is vervelender dan binnenkomen in een woning waar je meteen in de rommel stapt.

5 tips voor een opgeruimde hal

1. Een goede kapstok

Een van de belangrijkste item is toch wel de kapstok.

Kies een kapstok waar veel jassen op kunnen. Persoonlijk vind ik het handig als er ook ruimte boven de kapstok is waar je tassen of eventueel manden neer kan zetten. Ook een kapstok met verschillende ophangsystemen is erg handig. De meeste jassen kan je ophangen aan een lusje maar sommige jassen hang je gewoon liever op aan een hangertje. 

kapstok hal

Bol.com
prijs: € 147,44

2.  Schoenenrek

Nog een grote ergenis in mijn hal: schoenen. Ik heb een oude lockerkast staan waar iedereen zijn eigen kastje in heeft. Het is de bedoeling dat men bij binnenkomst de schoenen uittrekt en gelijk in de kast opbergt. Helaas gebeurd dit vaak (lees eigenlijk nooit) niet. Als ik dan binnenkom moet ik uitkijken dat ik struikel over een stapel schoenen. Of nog erger dat een van de schoenen voor de deur is neergezet en ik de deur niet eens open krijg. Toch blijf ik volhouden want er zijn genoeg mogelijkheden om je schoenen op te bergen. Ik overweeg een open rekje te kopen en deze onder de kapstok neer te zetten. Dit is misschien makkelijker voor de kinderen, meer uitnodigend.

schoenenrek

Blacksmith
Prijs € 149,-

3. Manden

Ik heb meerdere manden bovenop mijn kapstok staan. In de een zitten de sportspullen en in de ander de winterspullen zoals sjaals en handschoenen. Ik heb ook een grote mand op de grond staan waar de kinderen eventueel op kunnen gaan zitten als ze hun schoenen aan willen trekken. In deze mand bewaar ik de regenlaarsen en snowboots. Zo is alles in de hal maar toch netjes weggewerkt.

4. Tijd

Met drie kinderen is het bij mij thuis in de ochtend soms best een beetje stressen. Zeker nu het donker is is het moeilijk ze uit bed te krijgen. Ik vind het daarom fijn om ook in de hal een klok te hebben hangen. Als ze dan bezig zijn met het pakken van hun spullen zien ze ook daar duidelijk hoeveel tijd ze nog hebben voordat ze naar school moeten.

klok karlsson

Klok Karlsson
Prijs € 46,55

5. Memobord

Nog een tip, hang een memobord of planbord op in je gang. Ik vond er een die helemaal handig is. Je kan er briefjes ophangen waarop je belangrijke afspraken zet. En onder het rekje zit een soort mandje waarin je post kan neerleggen. Handig voor zowel te ontvangen als te verzenden post. Je kan er nog voor kiezen om er een ouderwets prikbord naast te hangen zodat je nog meer ruimte heb voor het maken van een zichtbaar overzicht van je agenda.

memobord

Memobord
Prijs: € 37,50

Zoek je nog meer inspiratie voor het inrichten van je hal? Misschien kunnen deze voorbeelden je inspireren:

http://www.desteigeraar.nl/

http://modernjanedesign.blogspot.nl/ 

http://www.housebeautiful.com/ 

Of lees de andere artikelen op mijn interieurblog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *