Wijnkasten top 10

Laat je door ons inspireren met deze top 10 wijnkasten

Het aantal wijngaarden in Nederland groeit elk jaar. In 2007 waren het er 150. Tegenwoordig zitten we al boven de 200. Er komt dus steeds meer wijn van Nederlandse bodem.

We zijn wijn ook steeds meer gaan waarderen. Zelfs bij de supermarkt kan je tegenwoordig al een goede wijn kopen. Je hoeft hiervoor niet meer speciaal naar de slijterij. Toch is het wel leuk om af en toe eens een bijzonder wijntje te drinken. Dit kan natuurlijk in een restaurant maar kan ook prima thuis. En als je dan een goede wijn gevonden heb sla je natuurlijk groots in. Maar hoe bewaar je je wijn?

Wijn bewaren

Wijn die al geopend is heeft een geldigheid van 1 tot 3 dagen. Als je de fles dan nog niet op hebt kan je de wijn beter weggooien. Zonde maar door lang open te staan gaat er veel van de smaak verloren.

Ongeopende wijn kan je wel 100 jaar bewaren maar ook hier kan de smaak achteruit gaan. De standaard wijn kan je beter niet al te lang bewaren. Je zult toch vaak merken dat die fles wijn die je vorig jaar in je kerstpakket had in de zomer daarna toch niet zo lekker meer smaakt als toen je dezelfde soort wijn met kerst dronk.

Eigenlijk kan alleen bewaarwijn het beste bewaard worden. Dit zijn wijnen die als je zo koopt nog niet lekker zijn en echt moeten rusten voordat ze op smaak zijn. Deze zijn niet te koop bij een supermarkt. Hiervoor zul je toch echt naar een slijterij zoals bijvoorbeeld Gall & Gall moeten. Zij kunnen je adviseren in goede bewaarwijnen. Deze zullen je namelijk ook vertellen of je beter een wijnfles met kurk of met dop kan kopen.

Wijnkasten

En als je dan die goede wijnen hebt gevonden is het natuurlijk wel leuk om deze in een mooie wijnkast te bewaren. Want je mooie schatten wil je natuurlijk graag tonen. Daarbij vind ik persoonlijk dat je met een goede wijnkast laat zien dat je een kenner bent.

Er zijn wijnkasten voor elke interieurstijl:

  1. Dutchbone cabinet

De ideale wijnkast want in deze kast kan je alles bewaren. Van je lekkerste wijnen tot de mooiste wijnglazen. Naast wijnen kan je ook andere drankflessen leuk op de bovenzijde neerzetten.

Door zijn stoere uiterlijk past deze wijnkast goed bij een industriële woonstijl.

2. Dutchbone Mill Trolley

Mijn persoonlijke voorkeur. Allereerst omdat ik dol ben op het merk Dutchbone. In onze woning hebben we meerdere meubelstukken van hen staan. Daarnaast vind ik een trolley gewoon heel erg gezellig staan. Het geeft je een beetje het gevoel alsof je in een sfeervolle oude bar terecht bent gekomen.

De trolley is van metaal met marmeren platen en is 87 cm hoog. een trolley biedt als voordeel dat je deze naar de tafel toe kan rollen en als verlengstuk van je tafel kan gebruiken.

Als je een feestelijk maaltijd hebt zet je de trolley naast de tafel, heb je een gewone doordeweekse maaltijd dan zet je de trolley gewoon op een mooie plek in je woonkamer neer.

3. Handgemaakt barkast

Dit is een wijnkast voor de echte liefhebber. Met een kast als deze wil iedereen het liefst bij jou een drankje komen doen. Jouw voorraad heeft bijna iets weg van een plaatselijke kroeg. Met deze kast creëer jij je eigen bar in huis.

4. Tower Living Wijnkast Parma

Landelijk wonen is een stijl die al jaren meegaat en waar dan ook vele meubels voor ontworpen zijn. Dit kastje is daar een goed voorbeeld van. De kast is gemaakt van eiken en afgewerkt met olie.

Dit kastje is ook leverbaar in de kleuren grey antique, liver antique en black antique. Je kan hiervoor een proefmonster bestellen zodat je kan zien of de kleur goed bij je interieur past.

5. Wijnkast wijnrek Weino III modulair

Je kan deze kistjes los kopen en hiermee dan een gehele wand maken. De kisten zijn ideaal voor een strak en modern interieur.

Wil je nog net een stap verder gaan met het maken van een mooie wijnwand verf dan een cirkel op de muur en plaats daar de kistjes voor.

6. Klein wijnkast

Een wijnkast hoeft niet altijd groot te zijn. Een kleine kastje is prima. Zeker voor dit budget. Deze kost kost € 160,-.

En ondanks zijn kleine formaat kunnen er toch 22 wijnflessen in deze wijnkast. Daarbij kan je ook je wijnglazen in deze kast opbergen.

Het kastje is er ook in een houten kleur.

7. VidaXl wijnkast

Nog een kast die, door zijn antieke uiterlijk, heel erg goed past bij een landelijk interieur. Omdat de kast niet zo breed is kan hij prima in een kleine woonkamer. Je kan er 12 flessen in kwijt. In het laatje kan je de kurkentrekker bewaren.

8. Wandmeubel Vik, zwart metaal

wandmeubel vik
Wandmeubel Vik

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een van te voren gemaakte wijnkast. Als je creatief bent kan je ook zelf een kast omtoveren naar een opberger voor je wijnen en andere drankjes. Deze zwarte metalen opbergkast is daar erg geschikt voor. Ik zou de flessen wijn combineren met leuke glazen, een mooie karaf en je favoriete kookboeken.

9. Wijnkast zuiver

Wijnkast zuiver

Deze kast vind ik heel erg geschikt voor de keuken. Het is dat het in onze woning niet kan maar ik zou er echt ruimte voor maken. De kast geeft je een mooie overzicht van alle wijnen die je in je assortiment hebt.

10. Wijnkast landelijk wit

En we sluiten af met wel de meest gekozen wijnkast. Deze kast heeft iedereen weleens gezien. Een kast die goed past bij een landelijk interieur en bij vele woonwinkels te koop is.

Het wordt tijd om aan je slag te gaan slaan met mooie wijnen. Weet je nog niet genoeg van wijn en wil je niet onbeslagen ten ijs komen, volg dan een wijncursus.

Wist je dat er online cursussen zijn. Vinoloog Ian van Eck deelt in zijn online wijncursus graag zijn 18 jaar aan ervaring met jou.

Na het volgen van een cursus ben jij de echte kenner. Jouw wijnkast zal zich snel vullen met de mooiste en lekkerste wijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *