achtertuin

5 inspiratie tips voor bij jou in de achtertuin

De zomer mag dan langzaam aan z’n einde komen, het is nooit te laat een aantal tips voor in de achtertuin te delen. Als het goed is, heb jij de laatste maanden veelal gebruik gemaakt van die uiterst fijne buitenruimte bij jouw huis. Heerlijk voor de barbecue, het lezen van een boek of gewoon in alle rust ontspannen en even lekker nergens aan denken. Stiekem willen we allemaal wel zo’n tuin. Zeker nu je ook bij anderen hebt gezien wat er allemaal wel niet mogelijk is. In dit artikel geven wij jou 5 inspiratie tips voor bij jou in de achtertuin. Op die manier weet je zeker dat je tuin volgend jaar wel direct zomerklaar is. 

Natuurlijk is het belangrijk dat jij onderstaande tips laat uitvoeren door een gerenommeerd hoveniersbedrijf als Geerts & Groenendaal Hoveniers. Dan weet je zeker dat je jarenlang kunt genieten van een geweldige tuin. Laten we snel doorgaan naar waar het echt om draait: de 5 inspiratie tips voor een geweldige achtertuin.

  1. Grind als wandbekleding

Door gebruik te maken van een schutting voorzie je jezelf en jouw medebewoners van de nodige privacy. Iedereen die aan een schutting denkt, komt al snel uit op hout als materiaal. Maar waarom pak je het niet anders aan en kies jij voor grind? Met grind aan de muur krijgt jouw tuin een nog natuurlijkere look.

  1. Bamboe attributen

Eén van de hipste materialen om in jouw achtertuin te gebruiken in bamboe. Niet om nu direct pandaberen in de achtertuin te zetten, maar wel voor de decoratie voor bijvoorbeeld een tuindeur of het hekwerk. Laat de tuin voorzien van de nodige bamboe matten en voor je het weet heb jij een onderdeel in de achtertuin dat niemand heeft. 

  1. Een houtopslag plek 

Of je nu een open haard hebt of niet, een gave houtopslag plek dient voor meerdere dingen. Ten eerste kun je hier hout bewaren dat je wilt gebruiken voor tijdens het klussen of om jouw huis ’s winters door middel van de open haard op te warmen. Echter is alleen de aanblik van zo’n houtopslag plek zelf al een cadeautje voor het oog. 

  1. Een kas

Als jij ruimte genoeg hebt, dan is de aanleg van een kas een geweldig idee. Zeker als je gek bent op hobbyen dan is het geweldig om in dit kasje de eigen groenten en fruit te telen. Zo kan je compleet zelfvoorzienend worden wat betreft groente voor het avondeten en ben je altijd lekker aan het rommelen. Om over de aanblik van dit fraaie bouwsel in de achtertuin nog maar te zwijgen. 

  1. Een grote fruitboom

Eén van de vetste dingen om in de achtertuin te hebben is een grote fruitboom. In eerste instantie omdat deze bomen over het algemeen een mooi gezicht zijn. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk, om net zoals het kasje, gebruik te maken van eigen producten. Je bent duurzaam bezig en beleeft het hele proces van zaadje tot een gigantische boom. 

Foto van Martin Kníže on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *