tegels

Vijf originele doeleinden van tegels waar je niet aan denkt

Eens in de zoveel tijd heb je een nieuwe ingeving; je wilt iets veranderen in huis. Een frisse wind in je interieur. Maar wat ga veranderen? In dit artikel bieden we je inspiratie! We gaan het namelijk hebben over wat je allemaal kunt met tegels. Je ziet tegels vaak in de vorm van wandtegels in de keuken, badkamer of vloertegels in de woonkamer, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Lees nu verder en ontdek wat je allemaal met tegels kunt doen!

  1. Betegeld bureau: een originele thuiswerkplek

Na COVID-19 is (deels) thuiswerken de norm geworden. Dus is het belangrijk om van je thuiswerkplek iets gezelligs te maken. Heb je er wel eens aan gedacht om je bureau te betegelen? Zo ontkom je aan de standaard inrichting en fleur je je werkplek lekker op. Kies bijvoorbeeld voor een lekker felle kleur en stijl de rest van de ruimte erop af! 

  1. Kookeiland voorzien van tegels

Je hebt vast wel eens op vakantie bij het buffet of in je lokale koffietentje een getegelde bar gezien. Dit kun je ook thuis toepassen als je een kookeiland hebt. Heb je een neutraal interieur? Dan doe je er goed aan om een donkere neutrale kleur te kiezen, zoals antraciet. Dit kan ook in combinatie met een licht neutraal interieur. Gebruik je veel kleur in je interieur? Dan kun je uiteraard combineren met andere kleurcombinaties.

  1. Wat te doen met de schouw? Betegelen!

Heb je een schouw thuis? Dan heb je je vast wel eens afgevraagd wat je hier allemaal mee kunt doen qua stijlen. Je doet er uiteraard goed aan om de schouw te voorzien van mooie decoratieobjecten, maar om de algehele uitstraling te veranderen kun je ervoor kiezen om de schouw te betegelen. Kies voor kleine, donkere tegels voor de ultieme knusse uitstraling.

  1. Je meubels pimpen

Eerder in dit artikel hadden we het over het betegelen van je bureau, maar dit kan natuurlijk ook met andere meubels. Nu ga je natuurlijk niet direct je bank betegelen, maar wat dacht je van je tv-meubel, nachtkastje of bijzettafel? Ga eens na of dit leuk past bij de rest van je interieur en misschien doe je ideeën op!

  1. Woonkamerwand (deels) betegelen

Wil je echt wat anders? Dan kun je een wand betegelen (vaak het mooist wanneer geen vloertegels in de woonkamer hebt). Misschien dat wandje waar je niet zo goed weet van je er mee moet, of juist de wand achter de bank. Kies een kleur die goed aansluit de rest van je interieur. Je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel van de wand te betegelen voor het speelse effect, hiervoor lenen bijvoorbeeld Hexacon tegels zich erg goed.

Afbeelding van Scott Webb via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *