Zelf je badkamer ontwerpen in 5 stappen

Het is eindelijk zover: je gaat een nieuwe badkamer inrichten en het ontwerp doe je natuurlijk zelf! Maar dat is nog best lastig, want je hebt een beperkt aantal vierkante meters en daar moet van alles in ‘gepropt’ worden. Wij geven je een paar handige tips, zodat je in 5 stappen het perfecte ontwerp kunt maken.

Online tekenprogramma’s

In dit digitale tijdperk zijn er verschillende online tekenprogramma’s die je kunt gebruiken om een plattegrond van je badkamer te tekenen. Deze tools zijn super handig. Echter, niet iedereen vindt het makkelijk om ermee om te gaan. Dan heb je iemand nodig die met je meedenkt. Dat kan bij een bedrijf als Stone Company. Je krijgt er de mogelijkheid om geheel naar wens, zelf je badkamer te ontwerpen in 3D. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kun je er ook terecht voor advies. 

Waar moet je op letten als je aan de slag gaat

Begin met een maken van een plattegrond. 

Zorg dat je de afmetingen correct opneemt. Vervolgens kun je gaan nadenken over de opstelling van de items. Welke sanitaire voorzieningen moeten er komen? Denk hierbij aan toilet, wastafel, douche of bad. Je kunt ook gaan voor wat luxere voorzieningen, zoals sauna of stoomcabine. Passen deze er allemaal in? Mocht je het moeilijk vinden om te bepalen wat mogelijk is of juist niet, dan kun je dus  altijd om advies vragen. 

Experimenteer

Je hoeft nog niet precies te gaan passen en meten; maak eerst een ruwe indeling. Experimenteer een beetje met verschillende opstellingen. Daarbij houd je uiteraard rekening met de aanwezige deuren en ramen: het is niet handig als je een bad of douchecabine voor de deur zet en je de badkamer niet meer in kan….. Wil je bestaande watertoevoer en -afvoer en contactpunten van elektriciteit niet veranderen? Dan moet je ook daar rekening mee houden. Deze punten kunnen uiteraard ook eenvoudig verplaatst worden. Reken dan wel op iets meer kosten en tijd voor de verbouwing.

Bepaal je stijl en kies sanitair en tegels

Heb je eenmaal een opstelling in gedachten, dan start je met het uitzoeken van je sanitair en tegels. Kies een stijl die je mooi vindt. Als je dit lastig vindt, kun je ook eerst een moodboard maken en op internet rondkijken welke stijlen en kleuren er zijn. 

Verwerk je sanitair in het ontwerp

Je hebt inmiddels jouw sanitair uitgekozen. Met die keuze weet je ook de precieze afmetingen daarvan, dus dan kun je ze in je ontwerp gaan verwerken. Wanneer toilet, douche, bad, wastafel e.d. in het ontwerp zijn geplaatst, maak je de afwerking met de tegels: kies een soort, kleur en maat die je mooi vindt. Bekijk het resultaat. Je krijgt nu al een goed idee van hoe het eruit zal komen te zien. 

Accessoires

Nu wordt het tijd voor de finishing touch met accessoires. Denk hierbij aan een mooie spiegel, handdoekenstang, toiletrolhouder etc. Doordat je in je 3D ontwerp goed kunt zien hoe het uiteindelijke resultaat is, kan je het helemaal perfect maken! 

Foto van Point3D Commercial Imaging Ltd. op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *