Klok aan de muur

Hou jij er van om altijd de tijd te kunnen zien? Kijk jij constant naar de klok aan de muur? Of heb je een horloge? Hoeveel laat jij je leiden door de tijd?

Persoonlijk hou ik niet zo van klokken in het interieur. Maar het is nu eenmaal nodig. We moeten op tijd naar ons werk, onze kinderen moeten op tijd naar school. We kunnen dus niet zonder de tijd.

Moderne tijd

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de tijd te zien. Gisterenavond zat ik naar een aflevering van The Crown te kijken. In het paleis was er een speciale meneer die alle klokken op elke seconde gelijk zetten. Toen hadden we alleen nog maar de mechanische klok. Een ingewikkeld apparaat dat dus door echte experts behandeld moest worden.

Ik vond het wel grappig dat dan stipt om 21:00 alle klokken in het hele paleis aangingen. Ben blij dat ik niet zoveel klokken in huis heb.

Tegenwoordig hebben de meeste van ons allemaal digitale klokken in huis. Op het kastje van de tv, op de oven, op onze telefoons en zo kan ik nog wel even doorgaan, is de tijd te zien. Veel kinderen van deze tijd kunnen niet eens klokkijken. Dat leren zij misschien op school maar een ouderwetse klok hebben ze vaak niet in huis. Zij kunnen alleen op de digitale manier klok kijken.

Jammer want er zijn zulke leuke klokken te verkrijgen

5 x leuke klok aan de muur

1. Koekoeksklok in een modern jasje

De koekoeksklok zorgt voor gezelligheid in huis. Elke uur komt de koekoek naar buiten om je te laten weten dat we op het hele uur zitten. Dat er weer een uurtje voor bij is.
Wij hebben ook een tijdje een koekoeksklok gehad en ik moet bekennen dat je na een tijdje de koekoek niet meer hoort.

Deze klok is er in verschillende kleuren. Ik vind dit ook een klok die heel erg geschikt is als cadeau voor iemand die net een nieuwe woning heeft gekregen. Een klok is niet echt een cadeau waar je snel aan denkt maar zal wel een item zijn waarbij men nog vaak aan je denkt. En in dit geval misschien zelfs wel elk uur.

2. Landelijke klok aan de muur

Deze prachtige gouden klok past heel erg goed in een landelijke interieur. Met zijn ecru achterzijde, zijn zwart uurwerk en gouden wijzers straalt hij elegantie en stijl uit.

3. Klok aan de muur voor de wereldreiziger

Als je rond de wereld reist heb je helemaal geen zin om aan de tijd te denken. Je wilt genieten. De tijd doen vergeten en alles in je opnemen. Maar als je dan weer in je eigen huisje bent is het wel leuk om met een item terug te denken aan die tijd. Deze klok aan de muur geeft je die gelegenheid.

Deze klok, met en wereldkaart als achtergrond, past erg goed bij een industrieel interieur.

4. Kloq wandklok

Deze klok hebben wij in ons eigen interieur. Ik vind het een moderne versie van de oude klok aan de muur die bij je grootouders hing. Een moderne versie van de ouderwetse wandklok. Dat komt mede door zijn slinger.

Zoals ik al eerder aangaf hou ik niet zo van klokken in huis. Maar met deze klok ben ik echt al jaren blij. Hij valt aan de ene kant niet zoveel op, zo maakt hij bijna geen geluid, terwijl hij aan de andere kant wel een blikvanger is.

Kloq wandklok

De Kloq is er in verschillende kleuren. Ook de slinger is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

5. Bijzondere klok aan de muur

Deze klok is echt een blikvanger. De kristallen bollen zorgen erg voor dat dit een klok is die je niet vaak ziet. Echt een design voor een muur die wel wat aandacht kan gebruiken.

De klok is ook in goud en zilver verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit twee formaten, 30 of 50 cm.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *