Klok aan de muur

Klok aan de muur

Het nieuwe jaar is begonnen, nieuwe tijden. Tijd voor goede voornemens en nieuwe doelen.

Tijd ook voor een nieuwe klok om je bewust te zijn van de tijd?

Ik zal meteen eerlijk zijn, ik hou niet van klokken in het interieur. Nou niet van bepaalde soort klokken in het interieur. Hoe vaak zie je niet een simpele ikea, action of xenos klok aan een muur hangen die totaal niets uitstraalt. Geen mooie woonaccessoire maar alleen daar neergehangen voor zijn doel: klokkijken.

Daarbij vind ik het ook niet fijn om constant een klok te kunnen zien. Het geeft je een gehaast gevoel. Het doet je beseffen hoe weinig tijd je nog hebt voordat je naar je werk moet, de kinderen op moet hangen of voordat het tijd is om naar die vervelende vergadering te gaan. En ga je juist leuke dingen doen dan lijkt die tijd juist niet voor uit te gaan maar bijna stil te staan.

Toch is de tijd in huis hebben natuurlijk ook wel weer handig, anders zouden vele van ons met grote regelmaat te laat komen.

Klok in het interieur

Als je een klok in de woonkamer wilt pas deze dan aan aan het interieur. En hang hem zo op dat hij opvalt. Of zet een bijzonder exemplaar neer zoals de staklok de Cloggy Clock van Cloggy & Clocks.

Nog een kleine voetnoot, ik heb wel een klok in huis. Hij is klein en valt bijna niet op:

Klok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *