Woonwinkels Groningen

Inmiddels woon ik alweer bijna 15 jaar in Groningen. Regelmatig fiets ik naar het centrum. Om in de winkels te kijken en inspiratie op te doen. Zeker de laatste twee jaar ben ik meer met het gezellig in huis maken bezig. Zo heb ik allemaal plantjes, hebbedingetjes leuke sierkussentjes op de bank. Het is niet alleen echt gezellig bij ons in huis, het ziet er ook gezellig uit. En straks naar de verbouwing nog veel gezelliger. 

De Zwanestraat

Deze straat is in 2016 uitgeroepen tot gezelligste winkelstraat. Wat ons betreft is dit nog steeds de leukste en gezelligste winkelstraat van het centrum. Vele leuke winkels, gezellige terrassen. 

WoonZooi

Dit is een van de leuke winkeltjes die deze straat rijk is. Deze vrolijke en kleurrijke winkel is niet te missen. Ze hebben leuke sierkussen, glazenvazen, mooi aarde werk en nog heel veel meer leuke woonaccessoires. Ze hebben echt van alles en steeds weer iets nieuws. Vele kleuren, diverse materialen dit maakt het combineren eindeloos. 

Diezijner

Dit is ook weer zo’n leuke en gezellig winkel. Van kleding, tot sieraden tot hebbedingen hier vind je het allemaal. Wat Diezijner zo leuk maakt is dat ze niet trendgebonden zijn, maar juist tijdlooos. Wat ik ook erg leuk vind is dat ze erg met duurzaam bezig zijn en veel samenwerken met lokale ontwerpers. De meeste merken hebben dan ook een eco en/of fairtade keurmerk. Diezijner heeft een steeds wisselend aanbod aan ontwerpers,  naast een basis aan vaste merken die je niet overal tegenkomt. Voor elke portemonnee en voor vrouwen én kinderen met diverse maten, smaken en stijlen. Ook voor leuke (kleine) cadeautjes ben je hier aan het juiste adres. Ze hebben een mooi en uniek aanbod aan items van grote en kleine ontwerpers uit Groningen en omstreken. De collectie wisselt snel en de meeste items worden in kleine oplages geproduceerd.

Cookinglife

Dit is ook een winkel waar wij graag even binnenlopen op rond te snuffelen. Wij koken veel en graag. Delen ook heel veel lekkere recepten op onze website. De presentatie voor de foto’s moet dan goed zijn. En bij Cookinglife vinden wij regelmatig leuke dingen om onze gerechten mee op te leuken. Zoals een spiraalsnijder bijvoorbeeld. Ook hebben ze alles voor een mooie tafelschikking. Het is alleen al leuk om er rond te lopen en te kijken en veel inspiratie op te doen. 

Folkingestraat

Dit is ook een super leuke en unieke straat. Met vele leuke winkeltjes. Hier moet je wel wat beter opletten waar je loopt, ze fietsen er ook veel. Hier zijn niet echt terrasjes buiten, dat past ook niet in deze straat. Het is wel erg leuk winkelen en snuffelen hier. 

Lily en Rose 

Dit is ook weer zo’n leuk winkeltje met van alles en nog wat. Servies, kussentjes, vazen en heel veel heerlijke geurkaarsen. Het is er heerlijk om rond te lopen en te ruiken en te kijken. De ene keer vind ik er weer leuke schalen, dan weer een leuk kussentje. En voor leuke cadeautjes ben je hier ook zeker goed. 

Het Binnenste Buiten 

Bij Binnenste Buiten ben je niet zomaar weer buiten. Het is een winkel boordevol oude, nieuwe, originele meubelen. Oude meubels worden opgeknapt en weer verkocht. Naast meubels vind je er ook veel accessoires, decoratie ook hier kun je goed terecht voor leuke cadeautjes. Het is echt zo mooi om steeds weer het nieuwe assortiment te zien en hoe mooi ze de meubels maken. Lekker duurzaam! 

Geschreven door Yvonne Bijkersma van Vega Lifestyle

About Author

You May Also Like

Woonwinkels

Woonwinkelen tip

Etsy

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *