mancave bouwen

Mancave bouwen in de tuin

Wij hebben het eerlijk verdeeld bij ons thuis, althans qua gezinssamenstelling. Drie vrouwen en drie mannen. Voor de verdeling van de ruimte in het huis hebben wij vrouwen de overhand en besloten de mannen in de tuin een mancave te bouwen. 

Met 4 pubers in huis is het fijn dat de testosteron en oestrogenen gelijkmatig aanwezig zijn. Ik geef toe, van de vrouwelijke hormonen hebben we meer “last”. De vrouwelijke hormonen nemen ook meer hun plek in. Er zijn meer plekken in het huis waarbij duidelijk te zien is dat de vrouwen (binnen) de overhand hebben. Alleen al in de badkamer nemen de oestrogenen een grote plek in. Denk daarbij aan make-up, nagellak in alle denkbare kleuren, haar – en verzorgingsproducten. De meeste planken in de badkamer worden in beslag genomen door de dames. 

Op zolder hebben de dames een groot deel van de inloopkast ingepikt met kleding en vooral heel veel schoenen. En zodra de pubermeiden een vaste schoenmaat hebben zal dit alleen nog maar meer worden. Ik geef toe, we hebben de mannen een beetje in een hoekje gedreven. 

Nu vonden ze dit niet erg. De hobby’s van de mannen namen niet veel ruimte in beslag. Mijn man maakt muziek en zijn gitaren hangen aan de muur. De jongens speelden eerst alleen maar roblox dus een computer en een bureau boden voldoende ruimte. Dit is echter veranderd. De oudste heeft een nieuwe Playstation gekocht. In het begin leek er niets aan de hand maar nu heeft hij de race spelletjes ontdekt. En niet alleen hij, alle mannen zitten soms met z’n drieën op zijn kamer. Zijn kamer is niet heel erg groot dus het is een krap geheel. Sindskort is zijn Playstation uitgebreid met een speciaal racestuur. Dat stuur heeft hij gemonteerd aan zijn bureau en in dit knusse kamertje is het met de komst van zijn stuur helemaal mis gegaan. De mannen zijn begonnen met nieuwe plannen. Ze claimen meer ruimte, want bij een racespel hoort ook een stoel. En als we dan toch bezig zijn ook een groter scherm. 

Mancave bouwen in tuin

Eigenlijk begon het met een grapje. Zoonlief had op youtube een enorm racestoel gezien. De mannen waren het er over eens dat dit de beleving nog beter zou maken. Maar ja, de ruimte bleek een probleem en toen ontstonden er wilde plannen. Het plan Mancave Tuin. Want waar was nog ruimte voor uitbreiding; juist in de tuin. De dames hadden alle ruimte al ingenomen. De “fout” lag bij ons vrouwen. Wij hadden het huis te klein gemaakt met al onze spullen. Beetje bij beetje kwamen er steeds meer ideeën voor een mancave in de tuin. Dit was namelijk niet alleen handig voor het racen, ook de andere hobby’s van de mannen konden daar worden uitgevoerd. Bij racen hoort, naast de stoel en het scherm, ook een goed geluid. Dus in de mancave tuin moeten ook goede boxen komen. Daar zijn mijn man en jongste zoon dan weer blij mee, want deze kunnen zij dan weer gebruiken voor hun muziek. De jongste zoon vindt het namelijk erg leuk om op zijn computer muziek te componeren. 

En zo gingen ze aan de slag. De helft van de schuur werd door de mannen geannexeerd, evenals de overdekte ruimte onder de afgesloten carport. Natuurlijk is een schuur niet meteen een mancave, dus werd er een weekeinde flink geklust. Wanden werden met hout bekleed en in donkere tinten geschilderd. Van houten pallets knutselde de mannen een heus bureau. Ook een elektrisch kacheltje mocht natuurlijk niet ontbreken. De mannen verzekerden ons wel dat de tweede koelkast, die al in de schuur staat, gerust mocht blijven. Voor de inrichting vertrokken de heren naar de kringloopwinkel, ons als dames een beetje verbaasd achterlatend, omdat winkelen nou niet echt hun ding was. Het moet gezegd, ze kwamen terug met toffe spullen. Een oude relaxfauteuil en een oud kleed voor op de grond en zelfs een stapel langspeelplaten, die de wanden zouden gaan versieren. Binnen no time waren de kamers van de jongens uitgestorven en zaten ze gebroederlijk in de mancave. In de schuur verscheen het “digitale” gedeelte. Een flink scherm, de Playstation met racestuur en een paar oude boxen, voor het betere racegeluid. Mijn man is een echte Philips Hue fan en heeft er ook nog voor gezorgd dat de speciale mancave verlichting meekleurt met de beelden op het scherm, ter verhoging van de belevenis. De jongste gebruikt deze verlichting als discoverlichting bij het beluisteren van zijn zelfgemaakte beats in de mancave. Onder de carport verscheen een dartbord en een paar barkrukken en een oud olievat als bijzettafel.

Mancave bouwen 

Onze self-made mancave heeft voor de mannen een hele goede uitwerking gehad. Soms zitten de jongens er samen te racen en soms moet ik vragen of het wat zachter kan, als de jongste met mijn man wilde drumbeats produceert. 

Wij dames hebben het allemaal lachend aangezien en ze zelfs een beetje voor gek verklaard, maar nu de mancave tuin vorm heeft gekregen moeten ook wij toegeven dat de mannen zich daar prima vermaken. Beter gezegd, je hebt geen kind meer aan ze.

Mancave in tuin financieren
Wil jij er ook voor zorgen dat je geen kind meer aan je mannen hebt maar ontbreken de financiële middelen? Met de lage hypotheekrente van dit moment is er heel veel mogelijk. Ook door te besparen op andere uitgaven kan je geld opzij gaan leggen voor een echte mancave. Bekijk de mogelijkheden eens op een vergelijkingssite en wie weet heb jij binnenkort ook een plekje in de tuin waar je mannen/kinderen kunnen ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *