Opwarmen onder de douche

Ik vind dit weer, winterse temperaturen, echt lekker. Het zorgt namelijk voor prachtige plaatjes. Wij wonen aan de rand van ons dorp en als we met de hond gaan wandelen zijn we binnen 5 minuten in landelijk gebied. Daar hebben we naast bos ook weilanden en met de vrieskou in de nacht levert dat prachtige plaatjes op. 

Onze kinderen denken daar weer net iets anders over. Zij vinden het wel leuk, maar ‘s morgens op de fiets is het toch wel behoorlijk koud. Nu ze toetsweek hebben en maar 1 of 2 uurtjes naar school moeten, weten ze bij thuiskomst dan ook de weg naar de douche snel te vinden. De thermostaatkraan gaat dan even een tandje hoger. 

Ze weten dat ze niet elke dag mogen douchen i.v.m. de energieprijzen van dit moment en dat ze ook niet te lang mogen douchen. Zeker de meiden hadden er een handje van om zo 20 tot 30 minuten onder de douche te staan. Maar dat hebben we flink ingekort. 

Dat vinden ze wel jammer maar ze hebben tegenwoordig maniertjes om toch snel warm te worden. Een van de dingen is het vullen van de douchebak. Dan sta je namelijk met je voeten in warm water en hierdoor warm je sneller op. 

Ook helpt het om een kopje thee te drinken voordat je gaat douchen. Als ze thuiskomen van school warmen ze eerst op die manier op. De thee, of in deze winterse dagen de warme chocomelk, zorgt ervoor dat je vanbinnen al een beetje warm bent. Ikzelf gebruik de mok dan ook gelijk om mijn vingers even op te warmen. Al is het ook lekker om met koude handen onder de douche te gaan want dan gaan ze lekker tintelen. 

Genietmomentje

De kinderen weten ook, dat als ze echt moeten opwarmen we de regels iets laten vieren. Zo kwam onze dochter laatst tot op haar onderbroek doorweekt thuis. Ze was getroffen door een enorme regenbui. Dan houden we ons niet aan 5 minuten douchetijd. Douchen mag dan best even een extra genietmomentje zijn. Net even iets langer douchen en de temperatuur iets hoger kan, zeker als je door en door koud bent, echt lekker zijn.

Binnen die 5 minuten kan je ook voor een beetje extra comfort kiezen. Onder de kerstboom liggen al weer lekker zeepjes op dames en heren te wachten. Voor de dames hebben we er nog een maskertje bij gedaan. Kunnen ze net iets langer genieten van de tijd in de douche. 

Foto van Point3D Commercial Imaging Ltd. op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *