choonmaken en opruimen

Vind je schoonmaken en opruimen tijdrovend? Met deze tips ga je als een speer.

Voor schoonmaken heeft toch niemand tijd? Toch moet het gebeuren. Een opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd en bovendien is het gezond voor je om in een fris en schoon huis te wonen. Niet iedereen wil een schoonmaakster in huis of heeft daar het geld voor, wat betekent dat je het toch echt zelf moet doen. Het kan best veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er genoeg middelen en trucjes om ervoor te zorgen dat het schoonmaken en opruimen minder tijd kost. 

Razendsnel met een steelstofzuiger

Een apparaat dat je leven echt makkelijker gaat maken is een steelstofzuiger. Ga dan ook zeker voor een draadloos exemplaar. Zeker wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt en vaak wilt stofzuigen, dan scheelt dit gewoon heel veel tijd. Je pakt hem er direct bij en hebt geen gedoe met snoeren. De woonkamer stofzuigen ging nog nooit zo snel en makkelijk. Er zijn op het moment aardig wat steelstofzuigers op de markt, van verschillende merken. Deze verschillen ook nogal in prijs. Wil je de beste steelstofzuiger die het beste bij jou past? Onderzoek dan goed welke aan jouw specifieke wensen voldoet. Heb je naast de steelstofzuiger nog een normale stofzuiger en wil je hem erbij? Dan zijn je eisen waarschijnlijk wat minder hoog dan wanneer het je enige stofzuiger is. 

Werk stapje voor stapje

Vaak maak je dingen voor jezelf te groot. Als het op je huis schoonmaken aankomt, hebben veel mensen de neiging om alles in één keer te doen. Denk aan bijvoorbeeld de grote voorjaarsschoonmaak. Je hele huis in één keer schoon krijgen kan best een tijdrovende klus zijn. Kies liever voor werken in stapjes. De ene week krijgt het toilet een grote beurt en de week erna de badkamer. Zo houd je het overzichtelijk en kost het niet veel tijd zodat het niet een opdracht wordt waar je enorm tegenop gaat zien om het vervolgens niet te doen. 

Ruim elke avond even op

Nu denk je waarschijnlijk, elke avond opruimen? Daar heb ik dus juist geen tijd voor! Maar toch kan dit ervoor zorgen dat het je over langere tijd veel meer tijd oplevert. Wanneer je elke avond 5 á 10 minuten de tijd neemt om wat rondslingerende spullen weer op z’n plek te leggen, dan oogt de boel zo weer netjes. En in dat geval kost het je maar een aantal minuten. Wanneer je alles laat liggen en je komt de volgende dag weer de woonkamer in, dan voelt dat direct onprettig. Een opgeruimd huis is immer een opgeruimd hoofd. Wat een opgeruimd huis is, betekent voor iedereen overigens weer iets anders. De een houdt wel van een beetje rommel en tierelantijntjes, terwijl de ander nog geen los papiertje op de tafel wil hebben liggen. Het gaat erom dat het naar jouw maatstaven opgeruimd is. Dus elke avond een paar minuten in de weer, dat is zo gedaan en voelt niet vervelend. Terwijl het je veel meer tijd en moeite kost wanneer je al weken niet hebt opgeruimd en de boel is ontploft. 

Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *