Tips voor de inrichting van je interieur

De inrichting van je woning, voor sommige mensen iets heel leuks, voor anderen juist iets lastigs. Bij het inrichten van je huis zorg je er natuurlijk voor dat dit er zo functioneel en mooi mogelijk uitziet. Echter, ben je soms toch toe aan iets nieuws. Hiervoor hoef je niet direct een hele nieuwe inboedel te kopen. Met enkel wat nieuwe accessoires en het verplaatsen van enkele meubels kan je je Interieur al een hele nieuwe uitstraling geven. Wij geven dan ook verschillende tips om je huis een make-over te geven.

Aan de schoonmaak

Voordat je begint met het ombouwen van je huis is het handig om hem eerst even goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi zoveel mogelijk spullen weg die je al lang niet hebt gebruikt. Wanneer je deze spullen al lang niet hebt gebruikt is de kans groot dat je dit in de nabije toekomst ook niet gaat doen. Dus beter gooi je deze lekker bij het oud vuil. Of geef het weg aan bijvoorbeeld een kringloop zodat iemand anders er nog iets aan heeft! Zo creëer je niet alleen ruimte voor jezelf maar doe je ook nog eens iets voor een ander. Daarnaast heb je ook een rustiger huis en meer ruimte voor nieuwe spullen.

Het plan van aanpak

Wanneer je begint aan een total home make-over is het belangrijk dat je een plan hebt en gericht te werk gaat. Anders loop je het risico dat je veel langer bezig bent dan de bedoeling is. Bedenk dus goed welke delen van je huis je wil gaan verbouwen, welke spullen je weg wilt doen en wat je nieuw nodig hebt. Door hier goed over na te denken voorkom je tevens dat je door je enthousiasme naar allerlei winkels gaat en alles koopt wat je mooi vindt. De kans is dan namelijk groot dat je spullen koopt die niet jouw interieur passen, of dat de spullen samen niet mooi staan. Het is daarom goed om een plan van aanpak te maken. Wat staat er nu echt goed in jouw interieur? Welke zaken wil je precies veranderen? Denk aan verschillende zaken, zoals verwarming. Wil je misschien een open haard? De sfeer van het haardhout en de warme, kan voor veel gezelligheid zorgen. En denk ook aan meubels: welke zijn aan vervanging toe? En hoe zit het met je vloer? De kleuren zijn ook heel belangrijk, welke kleur passen goed in je huis en passe goed bij elkaar. Vaak is het het mooiste om een paar kleuren uit te kiezen die je door je interieur verwerkt. Ook je portemonnee zal blij zijn met deze keus, omdat je minder snel aankopen doet waar je vervolgens niets meer mee doet.

Verandering

Verschillende veranderingen en aanpassingen in je woning, en je zult merken dat je huis eruit ziet als nieuw! Fleur bijvoorbeeld je bank op door er lekkere vrolijke kussens op te leggen. De toevoeging van kussens in je huis kan voor een heel knus effect zorgen. Verder kun je ook gordijnen ophangen. Ook dat staat heel gezellig. Wat ook een idee is, is om je eettafel een kwartslag te draaien. Hierdoor zorg je ervoor dat deze of wat meer, of wat minder zichtbaar in je kamer staat. Dat geeft gelijk een ander effect!  

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *