Luxe gevoel creëren in je badkamer

Luxe gevoel creëren in je badkamer

Het is tijd voor een nieuwe revolutie in de badkamer. Weg met die witte jaren 90 badkamer, met die standaard witte tegeltjes en half ronde, hoge douchebak. Het is eindelijk tijd om je badkamer helemaal in je interieur, je stijl en je smaak in te richten. Maar hoe breng je een beetje luxe in de badkamer?

Ok. Toegegeven, die jaren 90 badkamer was al een beetje uit het straatbeeld verdwenen de afgelopen jaren. Langzaam deed de grotere, grijze tegel zijn intrede en werd de stortdouche populair. Toch bleef de badkamer nog altijd een beetje gezien als een noodzakelijk kwaad. Je deed er praktische, alledaagse dingen, zoals douchen en tandenpoetsen. Dan was het leuk dat er een mooie tegel op de muur zat, maar de Hollandse nuchterheid weerhield ons ervan om van de badkamer een plek te maken waar genieten, luxe en ontspanning de boventoon zouden voeren.

Badkamertrends van 2021

Eindelijk is er in de badkamertrends van 2021 echt een transformatie ingezet, om je badkamer helemaal in te richten naar jouw eigen smaak en zo meer te kunnen genieten en relaxen. Om te beginnen bepaal jij zelf de kleur en stijl van je badkamer. Zo is een industriële badkamer, in zwarte of grijze betonlook tegels met een douchewand van getint glas en een zwart toilet geen enkel probleem meer. Ben je meer voor een hippe badkamer voor het hele gezin, dan mogen pastelkleuren niet ontbreken. Kies voor een rode, blauwe of groene tegel en laat deze in visgraat op de wand plakken. Wil je helemaal modern, dan kan je zelfs kiezen voor de inmiddels populaire Hexagon tegel. De zeskantige tegel die helemaal breekt met de traditie dat een tegel altijd een rechthoek moet zijn.

Voor de broodnodige rust wordt er ook steeds meer gebruikgemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Een prachtig houten meubel bijvoorbeeld, waarbij je de kleur en structuur van het hout in de douchewand kan doortrekken, door daar houtlook tegels op de wand te gebruiken.

Copyright Badenplus

Zorg voor luxe met het juiste sanitair

Alleen met een stijl die bij jouw smaak past ben je er natuurlijk nog niet. De echte luxe haal je uit het juiste sanitair. Een beetje ruime inloopdouche mag, om te beginnen, natuurlijk niet ontbreken. Zorg gewoon voor dat beetje extra beweegruimte. Wil je echt kunnen ontspannen onder de douche kan je de douche uitbreiden met diverse wellness producten. Zo zijn er stoomdouches, die een douche en stoomcabine in één zijn. Ook kan je je douche uitbreiden met de Sunshower. Een Sunshower is het ultieme gevoel van luxe. Naast een luxe gevoel geeft de Sunshower nog veel meer voordelen. De Sunshower zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D. Hierdoor krijg je een beter immuunsysteem. Het systeem zorgt tijdens het douchen voor infrarood of zonlicht. Het infrarood en UV licht van de shower zorgt er voor dat je pijnlijke spieren ontspannen.

Waar je ook pijnlijke spieren mee kan ontspannen, is met het nemen van een lekker bad. En tegenwoordig is een mooi losstaand bad al een luxe op zich. Zorg vooral dat je er een badplank bij neemt, waar je je drankje op kan zetten, of je favoriete serie kan kijken op je IPad.

Copyright Badenplus

Badkamer verlichting

Let bij het ontwerpen van je badkamer ook op de verlichting. Als je in je bad ligt is sfeervol zacht licht beter dan tl-verlichting. De Philips Hue badkamer collectie zorgt er voor dat je je lichten kan dimmen en in kleur kan veranderen. Hierdoor kan je nog meer en langer genieten van je luxe moment in je badkamer.

*artikel geschreven in samenwerking met Baden+

Hoofdfoto by Christian Mackie on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *