Hoe vrolijk ik mijn huis op met kamerplanten?

Met behulp van kamerplanten kun je je huis omtoveren tot een groene oase. Er zijn veel soorten planten die het goed doen in huis. Je kan met planten je slaapkamer opvrolijken, je woonkamer, je keuken en zelfs je badkamer. Overal in huis kun je deze groene vriendjes neerzetten. Planten brengen sfeer, maken je huis groener en zorgen daarnaast ook nog eens voor extra zuurstof. Genoeg redenen dus om planten in huis te halen. Lees in dit blog hoe je je huis vrolijker kan maken met kamerplanten en laat je inspireren.

Planten naast je bed

Wakker worden tussen de planten is een goede manier om te beginnen aan je dag. Je kan kleine planten op je nachtkastje zetten of je kan kiezen voor grote planten op de grond. De planten die het het beste doen in je slaapkamer zijn planten die niet veel licht nodig hebben, zoals de Aloë Vera en Agave plant. Als je er overdag wel veel licht in je slaapkamer naar binnen schijnt, dan kan je ook kiezen voor ander soort planten zoals de luchtzuiverende plant Alocasia. Zo wordt de lucht in je slaapkamer gezuiverd en een zuivere lucht kan zorgen voor een beter nachtrust. 

Planten in de woonkamer

Je kan je woonkamer zo groen maken als jij dat wil. Er zijn veel verschillende manieren om je woonkamer op te vrolijken met kamerplanten. Je kan kiezen voor mooie hangplanten die je aan het plafond hangt of over je kast heen laat hangen. Je kan planten op de grond zetten of op speciale plantentafeltjes. Je kan planten zetten op de eettafel, op bijzet tafeltjes of op je bureau. Voor extra inspiratie kan je ook altijd even op pinterest kijken hoe andere mensen hun huis opvrolijken met behulp van planten. In de woonkamer kan je kiezen voor veel verschillende soorten planten. Populaire woonkamer planten zijn de prachtige monstera plant of de schattige Pannenkoekplant. Zorg dat je de planten die veel licht nodig hebben op een lichte plek zet en plaats de planten die juist niet te veel licht willen op een wat donkerdere plek.

Meer plant inspiratie

Andere plekken waar je planten je huis mooier mee kan maken zijn de keuken, de badkamer, of de gang. Je kan ook je werk kantoor verrijken met planten, de zuurstof van de planten kunnen je concentratie verhogen. Je kan met planten alle kanten op. Zolang je de plant goed verzorgd en op de juiste plek zet voor haar wensen kan het bijna niet fout gaan. Je kan om mooie planten in huis te halen een bezoekje brengen aan een plantenwinkel, maar je kan planten ook heel gemakkelijk online bestellen. Voor mooie kamerplanten kun je eens kijken op PlantenShop24.

Photo by Prudence Earl on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *