sfeervolle groene badkamer

Tips voor een sfeervolle groene badkamer

Hoe sfeervol is jouw badkamer? Is jouw badkamer ingericht vanuit een praktisch oogpunt? Puur ingericht om je tanden te poetsen, je te wassen en meer niet of heb je er juist een sfeervol geheel van gemaakt?

Sfeer in de badkamer

Eigenlijk verdient de badkamer meer dan een simpele wasbak met witte tegels. Meerdere keren per dag bezoeken we de badkamer. En dat is niet alleen als er een toilet in zit. In mijn vorige huis, een flatje, had ik een hele simpele badkamer. Het was een huur appartement dus meer dan een simpele douche en wasbak zat er niet in. Ook de wasmachine aansluiting zat in deze ruimte. Naast het douchen of tandenpoetsen kwam ik in de badkamer om mijn haar te kammen, mijn make-up te controleren of om de was te doen. Omdat ik er zeker 4 tot 6 keer per dag kwam had ik hem wel sfeervol gemaakt. Hoe? Ik zal je 5 tips geven:

  1. Koop mooie handdoeken

Handdoeken in mooie kleuren geven de badkamer niet alleen sfeer, ze geven je een gevoel van rijkdom. Zorg wel dat ze zichtbaar zijn. Plaats ze niet in een gesloten kast. Koop een mooie open badkamerkast of leg ze op een plank neer. Wil je nog meer kleur en sfeer, koop dan handdoeken in twee kleuren, bijvoorbeeld groen & ecru, en leg ze om en om neer.

2. Sfeervol badkamerverlichting

Verlichting in de badkamer is vaak alleen maar functioneel. Waarom zou je werken met dimbaar licht of met lichtscenes? Omdat douchen of in bad ook een belevenis mag zijn. En vroeger was dit niet mogelijk. Toen waren er alleen veiligheidseisen. Aan badkamer lampen weerden speciale eisen gesteld, ze moesten veilig geplaatst kunnen worden in een natte ruimte. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Neem de philips hue badkamerverlichting, hiermee kan je verschillende settings maken. Zo kan je in bad met gedimpt en sfeervol licht. En juist weer je opmaken met goed daglicht. En wat helemaal zou passen bij een groen badkamer is badderen in zacht groen licht.

3. Kunstplanten

Een van de items waarmee je snel sfeer mee kan creëren zijn planten. De badkamer is een vochtige ruimte dus eigenlijk ideaal voor planten. Maar niet elke badkamer heeft voldoende licht. Gelukkig zijn er ook hele mooie kunstplanten die de badkamer sfeer geven.

Zet een mooi kunstplant naast je bad of op je badkamerkast. Met 2 tot 3 planten geef je de badkamer al een warme look.

4. Manden en opbergdozen

Een sfeervolle badkamer betekend ook een badkamer zonder rommel. Zeker in de badkamer kunnen er op verschillende plekken veel spullen staan. Op en rond je wastafel staan vaak al je tandenborstel, tandpasta, haarproducten enz. In een kast op plank zie je vaak al veel verzorgingsproducten zoals shampoo en scheerspullen staan. Om de badkamer gezellig, sfeervol maar ook overzichtelijk te houden is onze tip om zoveel mogelijk op te bergen in manden. Koop mooie rotan manden en zet daar alle losse producten in. Een opgeruimd gevoel werkt mee aan de sfeer. Daarbij past rotan goed bij een groene en natuurlijke sfeer.

Zoals je leest kan je eigenlijk al met een paar kleine veranderingen zorgen voor een sfeervolle groene badkamer. Je hebt er niet veel voor nodig. Gekleurde handdoeken, kunstplanten en manden zijn voldoende om binnen 1 dag te saaie badkamer om te toveren in een sfeervolle ruimte.

Foto door Francesca Tosolini op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *