Brood bewaren in broodtrommel

Een opgeruimde keuken door de broodtrommel

Met vier kinderen in huis is een opgeruimd huis echt een utopie. Ben je net een uur bezig geweest om je huiskamer en keuken netjes te krijgen, zodra je even op de bank zit te genieten van een kopje koffie staan de 1e glazen alweer gebruikt op het aanrecht.

Op zich vind ik dat niet erg. Ik had echter wel een andere grote frustratie: de broodlade.
In onze keuken hebben we een grote lade waarin we brood en alle andere ontbijt/lunchgranen zoals crackers, beschuiten en bolletjes bewaren. Deze lade werd steeds meer een frustratie omdat hij altijd overvol lag.

Bij kinderen komt het duidelijk niet op om de laatste boterham/het kontje weg te gooien. Lekker want als je alles maar blijft stapelen ontdek je soms ineens een nieuwe soort boterham. Een harige groene soort die niet te eten is. Zelfs de vogeltjes laten deze links liggen :). Ook vond ik regelmatig lege pakken van de crackers en het beschuit. Met andere woorden, de lade was echt een verzamelpunt voor lege broodzakken, papieren verpakkingen en vooral heel veel kruimels.

Broodtrommel voor een opgeruimde keuken

Bij ons thuis is deze lade de enige mogelijkheid voor het opbergen van brood en/of trommels. Wij kunnen helaas geen broodtrommel op het aanrecht neerzetten. Het aanrecht heeft al niet heel erg veel werkruimte en een trommel zou echt te veel ruimte in beslag nemen. Maar gelukkig bracht de grote lade uitkomst.Ik heb twee broodtrommels besteld. Een voor het brood en een voor de crackers, ontbijtkoek en beschuitjes:


De broodtrommels van Wesco zijn heel erg sterk. En hebben een mooie stoere uitstraling. We hebben meerdere producten van Wesco en zijn erg tevreden over de kwaliteit van Wesco. Het leuke aan dit merk is dat het je een beetje terugneemt naar de jaren vijftig. Je waant je een beetje in de vintage keuken. Ik heb gekozen voor dit model broodtrommel omdat hier meerdere broden in kunnen. Er kunnen twee volkoren (bus) broden in. Ik heb twee broodtrommels besteld omdat ik in de ene brood bewaar en in de andere de crackers en het beschuit. Enige nadeel van deze trommel is dat hij eigenlijk niet geschikt is voor een lade. De la moet helemaal open omdat we anders de deksel niet opkrijgen. Dit model is natuurlijk gemaakt om mooi op je aanrecht te staan pronken. Hij verdient een beter plekje dan in een lade maar wie weet ooit als we een andere keuken nemen. 

Broodtrommel Brabantia retro print

Wil jij wel showen met je broodtrommel? Brabantia heeft i.v.m. haar 100 jarig bestaan hun oude prent weer gebruikt. Een echte retro broodtrommel. Net alsof je weer bij oma in de keuken bent. En deze lijn is ook verkrijgbaar in opbergdozen en zelfs de moderne prullenbak van brabantia is met deze prent te bestellen. Aangezien de door mij gekochte broodtrommel niet in de lade thuis hoort had ik beter kunnen kiezen voor de broodtrommel van Joseph Joseph. Een merk waar ik erg veel van hou omdat hun artikelen zo praktisch zijn. Deze brooddoos is echter te klein voor ons. Hier kan maar 1 brood in en wij hebben er meer nodig. 

De deksel van deze broodtrommel kan je ook als snijplank gebruiken. 

Ik ben erg blij met mijn trommels. De lade moet dan misschien wel helemaal open maar ik heb geen lade vol met zakjes en kruimels. Alles zit keurig en overzichtelijk in iedere zijn eigen trommel. Zelfs de kinderen zien in dat ze zo makkelijk kunnen kiezen wat ze voor hun ontbijt of lunch kiezen. Kortom opgeruimd en overzichtelijk.

Wil je voor een klein budget je brood bewaren in een leuke broodtrommel? We hebben er een paar op een rijtje gezet.

FAQ

Hoe lang kan brood worden bewaard voordat het bederft?

Brood kan ongeveer 3-5 dagen worden bewaard bij kamertemperatuur, afhankelijk van het type brood en hoe het is bewaard. Het kan ook worden bewaard in de vriezer voor een langere periode.

Is het beter om brood in de koelkast of op de aanrecht te bewaren?

Het is beter om brood in een afgesloten zak of broodtrommel op het aanrecht te bewaren, in plaats van in de koelkast, omdat de koelkast het brood sneller doet bederven.

Hoe kan ik zorgen dat mijn brood knapperig blijft als ik het bewaar?

Om ervoor te zorgen dat brood knapperig blijft, kunt u het in een grote zak of doos bewaren zodat het niet uitdroogt. U kunt ook een vochtig theedoek op het brood leggen om vocht vast te houden.

Zijn er ook broodtrommels voor meer dan 1 brood?

Ja, er zijn verschillende soorten broodtrommels. Kijk bij het kopen van een broodtrommel naar jouw behoefte en je gezinssituatie.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *