Thuiswerkers opgelet: zo creëer je een ideaal thuiskantoor!

Als je thuis werkt, zoals velen van ons door de wereldwijde gezondheidscrisis, weet je dat je thuiskantoor een belangrijke rol speelt bij het stimuleren van je creativiteitsstroom. Deskundigen raden zelfs aan om een speciale werkruimte in te richten, zodat je minder wordt afgeleid en je je kunt concentreren op je eigen taken, wat de productiviteit ten goede komt. Maar op sommige dagen ontbreekt het je gewoon aan motivatie om je werk af te krijgen, en dan ga je misschien uitstellen. Verhelp dit door de juiste inrichting.

Bedenk wat je nodig hebt voor je werk

Afhankelijk van wat je doet of van plan bent te doen in je thuiskantoor, moet je er aangenaam kunnen werken. Als je bijvoorbeeld producten of boeken moet opbergen, heb je dan genoeg ruimte om iets met lades te installeren? Of kun je planken aan de muur ontwerpen? Moet er een gast of twee in je kantoor kunnen verblijven? Misschien doe je een podcast, en nodig je gasten uit? Dan moet je misschien op zoek naar een kamer met voldoende ruimte.

Werk met een plan

De meeste mensen verbouwen en richten hun kamer vaak spontaan in, zonder een goed doordacht plan te hebben. En in de meeste gevallen leidt dit tot complicaties en vertragingen. Wat als een meubelstuk dat je voor je kantoor hebt gekocht niet in de ruimte past? Daarom moet je altijd beginnen met het maken van een plattegrond van hoe je wilt dat je kantoor eruit komt te zien. Als je het geluk hebt dat je een extra kamer hebt die je kunt omtoveren tot kantoor, dan maakt dat je werk nog gemakkelijker. 

Geef jezelf een goed uitzicht

Niets is zo inspirerend als een werkplek met een prachtig uitzicht op de tuin, de rivier of het buitenlandschap. Hoewel dit misschien niet in elke omgeving mogelijk is, moet je proberen je thuiskantoor zo in te richten dat je toegang hebt tot natuurlijk licht. Natuurlijk licht maakt je niet alleen alert, maar bevordert ook je humeur.

Omarm de minimalistische levensstijl

Als je weinig ruimte hebt en een minimalistisch kantoor in huis wilt, kun je je extra kast omtoveren tot je werkplek. Kies vanwege de beperkte ruimte voor meubels die niet veel ruimte innemen, zoals een langwerpig bureau met voldoende ruimte eronder voor extra berging. Je kunt er ook planken boven installeren om je boeken of een printer op te bergen. Met ingebouwde opbergruimte kun je in kleine kamers zoveel kwijt als je wilt, zonder dat het ten koste gaat van de ruimte. Als je geen kamer hebt om als kantoor aan huis aan te wijzen, kun je er een in je woon- of slaapkamer maken. Dit werkt goed als je een relatief rustig huis hebt. 

Gebruik je favoriete kleurenschema

Het voordeel van werken in een thuiskantoor is dat je alles naar je hand kunt zetten. Neem bijvoorbeeld de kleur. Als roze de kleur is die je geest tot rust brengt of je stemming een boost geeft, ga dan je gang en breng roze in je kamer aan. Dit is jouw persoonlijke ruimte, en je kunt het inrichten zoals jij wilt. Je kunt ook heldere kleuren en neutrale patronen gebruiken om de impact van je kleurenthema te versterken. Voeg decoratieve accenten toe zoals muurkunst en kussens om stijl aan je kamer toe te voegen.

Foto door Collov Home Design op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *