Philips Hue Badkamer

De slimme verlichting van Philips Hue in je badkamer is dé toevoeging om van je badkamer een multifunctionele ruimte te maken. Geniet van een spectrum aan kleuren en tinten, die je dagelijkse bezoeken aan de badkamer een stuk aangenamer maken.

Meer en meer wordt de badkamer een ruimte waar we langere tijd en met meer plezier in verblijven. Lekker ontspannen in bad of onder de douche. Daarnaast is het ook een ruimte waar je even snel je tanden poetst, je make-up op doet, of juist weer verwijderd. De badkamer is een multifunctionele ruimte geworden voor ontspanning, de verzorging van ons lichaam of gewoon een ruimte voor toiletbezoek.

Voor zo’n multifunctionele ruimte is multifunctionele verlichting natuurlijk de uitkomst. En met Philips Hue lampen voor de badkamer creëer je voor elke sfeer de juiste verlichting.

Philips Hue badkamerverlichting

Speciaal voor de badkamer heeft Philips Hue een lijn met armaturen op de markt gebracht die spatwaterdicht zijn (IP44). Deze zijn dus veilig in een vochtige ruimte te gebruiken. In deze lijn armaturen vind je in- en opbouw spots, plafonnieres en spiegelverlichting.

Al deze lampen zijn via de Hue Bridge te bedienen met een app, een speciale dimmer, je stem, of met een sensor. Daarnaast kan je met 50.000 Kleuren of tinten altijd de instellingen maken die je prettig vindt.

Spots en plafonnieres

Spots en plafonniers vormen de basis van je verlichting. Zij zorgen er voor dat je met goede verlichting kan schoonmaken of makkelijk op zoek kan gaan naar die verloren contactlens. Maar de plaffondverlichting van Philips Hue kan ook zorgen voor het rustige, ontspannen licht om eens heerlijk in bad te gaan. Maar welke verlichting komt er van het plafond? Er is een ruime keuze aan in – en opbouw spots en plafonieres.

Spiegelverlichting

Niets is zo fijn dan goed werklicht bij je spiegel, je make-up aanbrengen gaat toch een stuk makkelijker met goede verlichting. Daarnaast staat nog eens mooi ook. Gelukkig heeft Philips Hue hier ook een oplossing voor. Kies voor een mooie spiegellamp boven je spiegel, of plaats 1 of 2 spots boven of naast je spiegel. Let bij het ophangen van spots wel op de plaats waar ze komen. Zorg er altijd voor dat de lampen iets boven je ogen zitten en een paar centimeter van de spiegel af.

Philips Hue Adore badkamer spiegel

Philips Hue Adore wandlamp

Mocht je jou badkamer renoveren, of ben je bezig met een hele nieuwe badkamer, dan kan je de Philips Hue badkamerspiegel overwegen. Dit is een spiegel en lamp in een. Op deze manier ben je altijd verzekerd van goed licht bij je spiegel. De Hue spiegel is er in twee licht kleuren: White (dimbaar wit licht) en White Ambiance (50.000 tinten wit, van geel tot blauw wit). Zo kies je met welke tint jij het beste kan werken en of je de spiegel in de sfeerverlichting meeneemt. De spiegel is 56X56 cm in het rond en 5 cm dik.

Philips Hue led strip in je badkamer

Philips Hue led strip badkamer
Philips Hue led strip badkamer

Een mooie toevoeging in je badkamer is het gebruik van een led strip. Hiermee verhoog je het ruimtelijke effect van je badkamer. Plak een ledstrip onder de badrand of je badkamermeubel en opeens lijkt de boel te zweven en veel groter. Dit effect geeft niet alleen veel sfeer, maar indirect licht op de vloer vergemakkelijkt ook het in en uitstappen van het bad, als je de verlichting van je badkamer in wellness stand hebt staan. Uiteraard kan je met Philips Hue eenvoudig dit effect bereiken. Dit doe je met speciale Hue led strips, die ontworpen zijn voor de serie Hue buitenverlichting. Deze led strips zijn speciaal gemaakt om tegen water te kunnen en hebben een IP 65 waterdichtheid. Daarmee zijn ze volledig waterdicht. Let op: ze mogen niet onderwater gebruikt worden, maar voor de rest van de badkamer zijn ze prima geschikt. De led strip is 12 volt en komt dus met een adapter. Zorg er dus wel voor dat je de led strip veilig aansluit op je netsroom.

De Philips Hue led strip geeft, aangesloten op een Hue bridge, 16 miljoen kleuren en 50.000 tinten warm en koelwit licht. Daarnaast is hij voorzien van een speciale diffuse coating die het witte of gekleurde licht mooi gelijkmatig verstrooit. 

Zorg voor goede lichtzones in de badkamer

Nu de badkamer steeds multifunctioneler wordt, is het belangrijk om goede lichtzones te creëren. Zorg voor sfeerverlichting, werklicht en probeer bepaalde accenten in je badkamer uit te lichten. Dat kan je wasbak zijn, of die prachtige tegeltjes op de muur.

Met verlichting van Philips Hue is het maken van lichtzones een makkie. Zodra je de plaats van je spots en je spiegelverlichting hebt bepaald, kan je met behulp van de app verschillende lichtscenes maken, die bij elke sfeer van het moment passen.

  • Wil je in de ochtend wakker worden onder de douche? Kies dan voor een lichtinstelling met daglichttinten. Dim de verlichting in het plafond een beetje en laat je wasbak en spiegel alvast wat feller branden, om zo goed je tanden te poetsen, te scheren, of make-up op te doen.
  • Ben je toe aan een uurtje ontspannen en ga je lekker lang bad, zorg er dan voor dat je verlichting gedimd is, met wat meer gele lichttinten. Misschien wil je 1 spotje boven het bad iets feller, zodat je je favoriete boek in bad kan lezen. Boven de wasbak kan misschien het licht wel uit, terwijl je Hue Badkamerspiegel een rustig gele gloed uitstraalt als een ondergaande zon.
  • In de nacht wordt de badkamer misschien gebruikt voor het toilet. Niets is vervelender dan slaperig in een fel licht de WC te moeten bezoeken. Met Philips Hue is dat verleden tijd. Plaats een Hue sensor in je badkamer en laat die op door jou te bepalen tijden 1 of meerdere lampen schakelen. Als je dan je bed uit moet en je de badkamer bereikt kan de sensor automatisch 1 spotje, je led strip die alleen de vloer vericht of de Hue spiegel als nachtlampje aan schakelen. Je hoeft het licht ook niet uit te doen, want je kan in de sensor instellen dat het licht maar een bepaalde tijd hoeft te branden.

Plaatsing van Hue badkamerverlichting

Zoals al eerder gezegd is Hue badkamerverlichting spatwaterdicht. Voor badkamerverlichting zijn twee soorten badkamerverlichting veilig. Dit heeft te maken met de type waterbestendigheid die een armatuur heeft. Deze waterbestendigheid wordt aangegeven door een IP norm. De meeste standaard badkamerverlichting is, zoals de Philips Hue, IP44, spatwaterdicht. Deze verlichting is geschikt voor plekken van de badkamer, waar geen direct contact is met water, zoals het plafond en boven de wasbak. IP44 is niet geschikt tot 225 cm boven de bodem van het bad of de douche. Wil je binnen die ruimte verlichting aan brengen dan wordt verlichting met beschermingstype IP65, volledig waterdicht, aangeraden. Deze verlichting moet ook nog op 12 volt werken. Verlichting dat constant onderwater is, zoals in een bad, of de vijver buiten heeft een IP waarde van IP67, in combinatie met 12 volt.

FAQ

Kan Philips Hue in de badkamer?

Ja, dat kan. Speciaal voor de badkamer is er een spatwaterdichte lijn van Philips Hue. Geniet dus ook van al het comfort van Philips Hue in je badkamer

Is de philips hue badkamer verlichting dimbaar?

Met de Philips hue lampen wordt badderen nog sfeervoller want je kan verschillende scene creëren. Natuurlijk hoort daar dan ook de scene romantisch badderen bij. Heerlijk ontspannen bijkomen in een badkamer met zachte verlichting. Dit is allemaal mogelijk met de dimbare lampen van Philips Hue Badkamer.

Zijn de lampen wel veilig?

Zoals al eerder gezegd is Hue badkamerverlichting spatwaterdicht. Voor badkamerverlichting zijn twee soorten badkamerverlichting veilig. Dit heeft te maken met de type waterbestendigheid die een armatuur heeft. Deze waterbestendigheid wordt aangegeven door een IP norm. De meeste standaard badkamerverlichting is, zoals de Philips Hue, IP44, spatwaterdicht.

Kan ik Philips Hue makkelijk in mijn badkamer aanbrengen?

Ja, dat is geen probleem. De Philips Hue verlichting werkt gewoon op 220 volt. De lampen sluit je dus eenvoudig, zonder transformatoren of adapters, aan op je lichtnet. Een schakeldraad is niet nodig, omdat je het licht aan en uit kan doen met de app, de dimmer, de sensor of met je stem.

Waarom kies ik voor de Hue badkamerspiegel i.p.v. losse spotjes

Een Hue badkamerspiegel heeft als voordeel dat het licht direct naar voren schijnt. Door de volledige cirkel van licht is je hele gezicht gelijkmatig verlicht. Daarnaast kan je spelen met de kleur of tiniten licht die het makkelijker maken om make-up op te doen, af te halen, of je te scheren.