industriële lampen

Stoer wonen met industriële lampen

Staal & zwart vormen samen een industriële look. Een stijl waar veel mensen tegenwoordig voor vallen. Zij willen geen zoetsappig, landelijk interieur. Zij houden van stoer wonen. Geen tierlantijntjes maar kasten van staal, industriële lampen en stenen muren. Met deze stijl kan je je onderscheiden van de meeste interieurs die toch vaak landelijk georiënteerd zijn. En vaak nog aangevuld met goedkope action spullen waardoor er een eenheidsworst ontstaat. 

Hoe is deze stijl ontstaan? 

Deze stijl is over komen waaien uit Amerika. Jaren geleden hadden ze net als wij nu te maken met een tekort aan woningbouw maar een overschot aan bedrijfskundige gebouwen zoals fabrieken en scholen. Men ging deze ruimtes toen gebruiken als woonruimte. De ruwe uitstraling (staalconstructies en bakstenen muren blijven zichtbaar) werd echter behouden waardoor de stijl industrieel wonen ontstond. 

De hoge ramen en stenen muren vormde de basis voor deze woonstijl. Naast de basis werden vaak ook de industriële hanglampen uit het pand behouden. Denk hierbij aan grote fabriekslampen die normaliter hoog in de fabriek hingen, lampen met een grote kap en een ketting als ophangsysteem. Deze lampen staan prachtig boven een mooie tafel. 

Naast de fabriek hanglamp voor boven de tafel zijn er ook prachtige vloerlampen te koop die je het ultieme loft gevoel geven: 

Deze staande lamp is echt een blikvanger in je interieur. Zijn gouden binnenkant zorgt voor een stralend licht. 

Regina

En wat dacht je van deze tafellamp van Lampidee. Een lamp die altijd in de hal van de fabriek heeft gehangen. Een lampje die al een hele geschiedenis heeft en waarbij je vele verhalen zou kunnen bedenken:

Carandira

Industriële meubels

Naast de industriële verlichting wordt de industriële woonstijl aangekleed met een grote houten tafel. Een tafel met een zware poot. Het liefst van metaal om zo het interieur een nog stoerder uiterlijk te geven. De eetkamerstoelen zijn vaak van leer en als er ruimte is kan je gebruik maken van een eethoekbank

Bij de industriële woonstijl horen geen standaard houten kasten maar kasten van metaal. Kasten die zo uit een oude fabriek gehaald zijn. Denk daarbij aan werkbanken, lockerkasten of metalen wandrekken. 

Industriële vloer

De basis voor een industriële woonstijl is een grove houten vloer. Ga je liever voor iets anders dan kan je ook kiezen voor een gietvloer. Deze doet je nog meer denken aan die oude fabriek. Een fabriek waarbij de vloer glad moest zijn zodat de karren er beter over konden rollen. 

Als je kies voor een industrieel interieur, kies je voor een interieur met een verhaal. Een interieur met een geschiedenis. Een interieur die je stoere kant laat zien. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *