Zo kies je de beste vloer voor iedere ruimte

PVC, parket, tapijt of laminaatvloeren. Er is een overvloed aan mogelijkheden. Het kan moeilijk zijn om je hieruit een keuze te maken. Laten we eens kijken naar de specifieke kenmerken van elke vloer om de beste vloer voor iedere ruimte te kiezen.

Welke vloer voor welke kamer?

Afhankelijk van het beoogde gebruik en het soort slijtage dat de vloer zal ondergaan, moet bij de keuze van de vloerbedekking rekening worden gehouden met bepaalde criteria:. We zetten ze hieronder op een rijtje

  • Entree, hal en gang: kies een gemakkelijk te onderhouden, glad en vochtbestendig vloermateriaal.
  • Keuken en woonkamer: hier gaat het om reinigingsgemak en de weerstand tegen bijvoorbeeld geuren en vlekken.
  • Kantoor en ouderslaapkamer: zoeknaar akoestische isolatie en materialen die comfortabel en aangenaam aanvoelen.
  • Kinderslaapkamer: de toverwoorden zijn akoestisch, comfortabel, hygiënisch en vooral praktisch!

Parketvloer

Deze vloer is veelzijdig en kan aan ieders behoeften worden aangepast door eenvoudigweg de juiste afwerking te kiezen, zoals lak voor onderhouds- en duurzaamheidsgemak en olie of wax voor een matte, authentieke uitstraling.

Om de vloer te onderhouden heb je een stofzuiger nodig of een licht vochtige microvezeldoek. Let erop dat je niet te veel water gebruikt, want dat kan het hout aantasten.

PVC en laminaat

PVC- en laminaatvloeren hebben als voordeel de eenvoudige installatie en het makkelijke onderhoud. Bovendien is de prijs gunstig. Controleer wel de dikte van de slijtlaag, want iedere ruimte vraagt hier weer wat anders. Voor de reiniging en het onderhoud voldoen water, een reinigingsproduct en een dweil.

Tapijt

Tapijt is isolerend, warm en het geeft een ruimte een gezellige uitstraling. Bovendien is het prettig om aan te raken. Het is ook verkrijgbaar als hypoallergeen materiaal. Voor het onderhoud is niets eenvoudiger dan een stofzuiger. En voor de voorjaarsreiniging, een goede shampoo of stomerij.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *