Steigerhout eettafel

Hoe zelf een steigerhout eettafel maken

Steigerhout is al jaren hot. Toen het jaren geleden een trend werd, het begon vaak met een steigerhouten bank maken, had ik persoonlijk niet verwacht dat de trend zolang aan zou houden. Maar het is nog steeds een veel gebruikt materiaal want het is een ideaal en goedkoop materiaal om zelf meubels mee te maken. Zeker als je de juiste bouwtekeningen hebt zou je je hele huis en tuin kunnen inrichten met steigerhouten meubelen.

Welke materialen heb je nodig als je zelf een steigerhouten tafel wilt maken:

  • steigerhout
  • bevestigingsmateriaal
  • goed gereedschap (eventueel te huur)
  • natuursteen
  • steigerbuizen
  • staal

* de onderste drie zijn afhankelijk van de steigerhouten eettafel die je gaat maken.

Eettafel steigerhout binnen

Een eettafel vinden kan soms een hele uitdaging zijn. Hij moet passen bij je interieur. Hij moet passen bij de stijl van je interieur maar ook wat betreft de maat moet hij passen. En te grote tafel geeft je kamer een propperig gevoel en is een sta in de weg. Een te kleine eettafel biedt je echter te weinig ruimte. De tafel moet passen bij de maat van je huis, de grote van je gezin en bij je stijl. En dat kan een hele zoektocht worden.

Gelukkig is deze zoektocht niet altijd nodig. Je kan namelijk ook zelf een eigen steigerhout eettafel maken. Het voordeel hiervan is dat hij aan te passen is aan je stijl en aan de ruimte.

Eettafel steigerhout buiten

En hetzelfde geldt voor de buitentafel. Ook deze kan je makkelijk zelf maken. Ideaal, want leuke stoelen voor buiten zijn moeilijk te vinden. En als je ze dan gevonden hebt passen ze weer net niet onder de tafel die je leuk vindt. Tijd dus om aan de slag te gaan en maak je eigen tafel. En met deze bouwtekeningen kan je alle kanten op. Er is zelfs een tekening waarin je de bbq kan inbouwen. Laat de zomer maar beginnen, jij bent er klaar voor.

Onderstel steigerhouten eettafel

Als je er voor kiest om zelf je steigerhouten eettafel te maken en kiest voor de bouwtekeningen van fred kan je met je steigerhouten tafel alle kanten op. Dit pakket is zo compleet dat je kan kiezen voor verschillende onderstellen. Wil je een onderstel maken met steigerbuizen? Of kies jij liever voor kruis – of u-vorm? Ook als je liever voor hout gaat zitten er verschillende modellen in het pakket van Fred. En je koopt het hele pakket dus je kan voor binnen weer een hele andere tafel maken als voor buiten.

Niet alleen in de poten van de steigerhouten tafel maar ook in je blad heb je heel veel mogelijkheden. De basis is natuurlijk compleet van steigerhout maar je kan er ook voor kiezen om een steigerhouten tafel met een natuurstenen blad te maken. Ideaal voor buiten. En wat dacht je van de optie waarbij je een bbq inbouwt. Je tuin is helemaal klaar met deze tafel. Laat de zomer maar beginnen.

Kleur steigerhoutentafel

Wil je wel een steigerhouten eettafel maken maar wil je hem een kleurtje geven? Rambo verkoopt speciale verf om je steigerhouten tafel een kleurtje te geven.

Deze verf is verkrijgbaar in de kleuren groen, geel, petrol, grijs en paars. Je kan op deze manier de tafel nog meer passend maken aan jouw interieur.

Heb je een landelijke interieur dan kan je er voor kiezen om de eettafel te beitsen in een donkere beits. Dit geeft de tafel een klassiekere look. Hou jij meer van de scandinavische woonstijl dan kan je kiezen voor een wit/grijze beits en op die manier je tafel een stuk lichter maken.

Waar moet je rekening mee houden als je een steigerhouten eettafel maakt?

1. De Hoogte

Een eettafel is tussen de 74 en 79 cm hoog. Als je de eetkamerstoelen al hebt is het verstandig om voordat je start de maat van de leuning op te meten. Zo weet je zeker dat je stoel onder je tafel past.

2. De breedte

De breedte is natuurlijk afhankelijk van hoe groot jouw huishouden is. En niet alleen je huishouden is belangrijk, ook je leefstijl. Werk je vanuit huis dan is het wel fijner om de ruimte te hebben. Bestaat je gezin uit 2 personen maar in het weekend krijgen jullie vaak bezoek dan is het toch wel verstandig om voor een grotere tafel te gaan. Dat kan doordeweeks een beetje kaal aanvoelen maar aan een te kleine eettafel zitten met een grote groep is helemaal vervelend.
Breedtematen:
2 personen: 70 tot 100 cm
4 personen: 130 tot 160 cm
6 personen: 180 tot 210 cm
8 personen: 250 tot 300 cm

3. Voorwerk

Neem goed de bouwtekeningen door. Maak alles op maat voordat je de steigerhouten eettafel in elkaar gaat zetten.

Zorg er ook voor dat je goede werkruimte hebt. Dat je voldoende ruimte om je heen hebt om te werken en te bewegen.

Voorbeelden van steigerhouten eettafels:

steigerhouten eettafel
Steigerhouten eettafel steigerbuizen poten
Steigerhouten eettafel binnen
steigerhouten eettafel
Steigerhouten eettafel U poten

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *