2020 de tijd om je interieurstijl aan te pakken

Nu vele van ons niet op vakantie gaan is de zomer van 2020 het ultieme moment om je huis op nieuw in te richten. En dat hoeft niet moeilijk te zijn als je maar laat inspireren door leuke woonideeën.

Woonstijl

Allereerst is het natuurlijk van belang om te kijken welke woonstijl bij je past. Ga je voor een landelijke interieur, een moderne of een Scandinavische interieur? Allemaal stijlen die al jaren een trend zijn. Duik een paar uur op pinterest en maak een moodboard. Wat wil je in 2020? Ga jij al jaren voor dezelfde stijl of durf jij één keer in de zoveel jaar je stijl compleet om te gooien.

Basisinterieur

Misschien laat jij je wel tegenhouden omdat je bij het wisselen van je interieur bang bent dat je alles moet vernieuwen. Als jij een goede basis hebt dan hoef je niet veel te wijzigen. Als je vloer en gordijnen een neutrale kleur hebben kan je alle kanten op. Vooral de vloer is van belang want gordijnen zijn snel te wisselen. Kies voor een mooie houten vloer. Een houten vloer is de perfecte basis voor vele interieurstijlen.

Mocht je hout te kil vinden dan kan je de ruimte warmer maken door gebruik te maken van een groot vloerkleed.

Kleuren

Als je vaker van stijl wisselt dan weet jij ook dat binnen een weekend je de muren van je kamer opnieuw geverfd of behangen hebt.
Vindt je een complete metamorfose eng? Kies er dan voor om te werken met behang. Behang kan namelijk je kamer een totaal andere sfeer geven. Daarbij is behang snel te vervangen mocht je het toch niet leuk vinden? Of misschien vindt je het juist wel leuk en sla je elk halfjaar aan het behangen om zo je woonstijl aan te passen.

Woonaccessoires

De basis (gordijnen, vloeren, meubels) zijn belangrijk maar een echt interieur maak je pas met woonaccessoires. Deze zeggen veel over de mensen die er wonen. Heb je veel of juist weinig woonaccessoires? Staan er overal foto’s van het gezin of is het juist erg minimalistisch ingericht. En ben jij de expert stijlhoekjes maken of zet je je spullen net zo neer als ze in de winkel stonden. Jouw keuze en creativiteit zullen dus erg bepalend zijn voor het neerzetten van je smaak.

Met woonaccessoires bepaal je echt de sfeer van jouw interieurstijl. Door gebruik te maken van de juiste accessoires (veertjesspullen bij een ibizstyle, kandelaren en kroonluchters bij een landelijke interier en abstracte schilderijen bij een modern interieur) maak je de kamer helemaal af.

Weet je nog niet welke stijl bij jou past? Doe de test: stijltest

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *