Rust in de slaapkamer

Rust in de slaapkamer

Zo aan het einde van het jaar merk ik vaak dat ik sneller moe ben. Of dit nu komt door het weer of omdat het het einde van het jaar is, het is een terugkerend iets. En niet alleen bij mij, ook bij de rest van mijn gezin merk ik dat we aan het eind van het jaar meer behoefte hebben aan rust. Het liefst blijven we allemaal wat langer op ons bed liggen. 

Nu hadden we vorig jaar geluk. Toen hadden de kinderen, door de lockdown, een week extra vakantie. Dit jaar zit dat er niet in. Alles draait weer en dat is dan ook te merken. Ook hierdoor is de energie sneller op. We moeten allemaal weer een beetje wennen aan de normale gang van zaken. 

Juist verdeling

We moeten weer wennen aan het juiste ritme. Lange tijd heeft alles stil gelegen. De 1e keer dat ik weer met mijn man naar een concert ging waar veel mensen aanwezig waren voelde het toch een beetje raar. Ineens stond je wel erg dichtbij een vreemde in de buurt. 

Ineens gingen alle agenda’s weer open. De sport ging weer door, zowel de trainingen als de wedstrijden. De kinderen kregen, net als ons, ook meer afspraken in de agenda. Er moest toch veel worden ingehaald en dan met name de leuke dingen. 

Het is fijn dat alles weer kan maar na 2 jaar merk je toch dat we daar aan moeten wennen. Ons lijf en onze geest moeten weer wennen aan zoveel activiteiten. Daarom is het belangrijk dat we wel voldoende rust nemen. Weer even terug naar jezelf. 

Inrichten slaapkamer

Mijn gezin heeft heel veel baat bij het terugtrekken naar de eigen slaapkamer. Wij zijn natuurlijk met zijn 6-en dus er is altijd wel iemand in de huiskamer. Dan ga je graag naar een plekje waar niemand je lastig valt. Waar je met je laptop even lekker uitgebreid kan genieten van een filmpje. Waar je alleen kan zijn met je eigen gedachtes. 

Moe zijn aan het eind van het jaar heeft ook voordelen. Ze hebben allemaal al een leuke kamer met o.a. led kaarsen voor de gezelligheid maar in december gaan ze een stapje verder. De kinderen versieren namelijk dan hun kamer met kerstlichtjes. Ze kunnen dan ook vaak niet wachten totdat we de boom gaan optuigen. Dat betekent namelijk dat de kerstlampjes weer van zolder gehaald worden en de kamers weer versierd gaan worden. 

Ik geef toe dat ik het altijd een gezellig gezicht vind. Vier van die tienerkamers die knus verlicht zijn. Kamers waar kinderen heerlijk onder hun dekens naar filmpjes aan het kijken zijn. Even bijkomen van alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is, even rust. 

Wil je overigens nog net een beetje meer rust? Heb je moeite met slapen, kijk dan eens naar ons artikel over het beste verzwaringsdeken. Deze kan je helpen om beter te slapen.

Foto van Shashi Chaturvedula op Unsplash

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *