beste verzwaringsdeken

De 7 beste verzwaringsdekens

Als je even lekker helemaal tot rust wil komen en lekker even helemaal de tijd voor jezelf zou willen nemen zou je gebruik kunnen maken van een verzwaringsdeken. De maatschappij verwacht steeds meer van ons, het vinden van rust is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend, hier moet je vaak zelf tijd voor vrij maken. Maar wat is dan precies een verzwaringsdeken en op welke manier zou je hier dan profijt van kunnen hebben wanneer je echt even de rust op zou willen zoeken? Voor welke verzwaringsdeken zou je dan moeten kiezen? 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een verzwaringsdeken gebruiken. Sommige mensen gebruiken ze om te helpen bij het beheersen van angstgevoelens of om te ontspannen en beter te kunnen slapen. Verzwaringsdekens werken door de aanwezigheid van gewicht op het lichaam, wat kan helpen om het gevoel van veiligheid en comfort te verhogen. Ze kunnen ook helpen om de productie van serotonine en melatonine te verhogen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Verzwaringsdekens zijn ook populair bij mensen met bepaalde vormen van autisme of ADHD, omdat ze kunnen helpen om overprikkeling te verminderen en het gevoel van rust te verhogen.

Wat is een verzwaringsdeken dan eigenlijk? 

De naam van deze deken verraad eigenlijk al een beetje wat het is. Het is een deken die met opzet verzwaard is met behulp van micro- of glasparels. Door het verzwaren van de deken zul je extra druk op je lichaam ervaren. 

Deze druk noemt men ook wel de diepe druk stimulatie. Het zou eraan bij moeten dragen dat je lichaam zich makkelijker kan gaan ontspannen wanneer je onder de verzwaringsdeken ligt. 

Wanneer gebruik je een verzwaringsdeken? 

Wanneer je last hebt van slaapproblemen zou je gebruik kunnen maken van een verzwaringsdeken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaak langer slapen wanneer ze een verzwaringsdeken gebruiken. Ze voelen zich dan vaak ook rustiger. 

Ook wanneer je ADHD of ADD hebt kun je baat hebben bij het gebruiken van een verzwaringsdeken. Door de onrust die bij ADHD of ADD past is het niet altijd makkelijk rust te vinden. Met een verzwaringsdeken lukt dit vaak wel. 

Verder kun je een verzwaringsdeken ook gebruiken bij autisme of bij mensen met een angst- en paniekstoornis. De verzwaringsdeken zal dan een veilig en geborgen gevoel geven. Vaak voelen zij zich na het gebruik van de verzwaringsdeken een stuk rustiger. 

Waar let je op bij het kopen van een verzwaringsdeken?

Het maakt niet uit met welke reden je een verzwaringsdeken wil gaan gebruiken. Als je er een wil kopen moet je wel rekening houden met een aantal dingen:

Het gewicht

Je moet een deken van het juiste gewicht hebben voor het meest optimale resultaat. Een verzwaringsdeken zou tussen de 9% en de 12% van je lichaamsgewicht aan gewicht moeten hebben. Op die manier maak je optimaal gebruik van de stimulatie van de verzwaringsdeken. 

Het materiaal

Je moet ook op het materiaal letten waar de deken van gemaakt is. Door hierop te letten kun je voorkomen dat je een deken koopt waarbij je overgevoelig zou kunnen zijn voor de stof waar de deken van gemaakt is. 

De vulling

Ook voor sommige soorten vulling kun je overgevoelig zijn. Om te voorkomen dat je daar een reactie op zou kunnen krijgen kun je meteen al kiezen voor een verzwaringsdeken met hypoallergene, niet giftige glazen microkorrels.

Verzwaringsdeken kopen? Wat is de beste?

Als je er dan voor hebt gekozen gebruik te willen maken van een verzwaringsdeken is het handig als je weet welke deken je dan het best zou kunnen kiezen. Om je hierbij te helpen staan de beste 7 hier voor je op een rij.

De 7 beste verzwaringsdekens

1. Simply city verzwaringsdeken

Deze verzwaringsdeken van Simply City heeft de meeste positieve reviews op internet. Met zijn dubbele stiksel zorgt hij er voor dat het gewicht goed op zijn plaats blijft. De deken wordt geleverd met een speciale hoes. De lekkere zachte en warme Minky hoes is ideaal voor de winter.

De deken is in 3 verschillende gewichtsklasse en drie kleuren (grijs, blauw en wit) verkrijgbaar.

2. De verzwaringsdeken van Vivid Green

Deze deken van Vivid Green heeft een gewicht van 9 kilo, is 140 x 200 cm en is geschikt voor volwassen mensen met een gewicht tussen de 75 en 100 kilo. Door het gewicht van deze deken kun je je beter ontspannen. De deken is comfortabel, hypoallergeen, all season, zorgt voor optimale ontspanning en is prettig in gebruik wanneer je last hebt van spierpijn. 

3. De Ella verzwaringsdeken kind

Wanneer je voor een Ella verzwaringsdeken kiest voor je kind ben je er zeker van dat je een deken koopt met de juiste prijs- kwaliteitverhouding. Je kind zal veel comfort ervaren door de beste gewichtsverdeling. Voor kinderen kan je het beste een deken kiezen van 2,4 (15 tot 25 kilo) of 3,2 kilo (25-40 kilo).

De deken is duurzaam in het gebruik. Dit kun je merken aan de materialen die gebruikt zijn bij het maken van deze verzwaringsdeken. Deze zijn allemaal duurzaam en zorgen voor een lagere CO2 uitstoot. 

En het leuke is dat ze voor kinderen verschillende prentjes hebben. Van vrolijk nijlpaard tot stoere ruimtevaarders.

4. De Litollo verzwaringsdeken 7 kg

Deze verzwaringsdeken weegt 7 kilogram en is gemaakt van Polyester en katoenvezels. De deken heeft een antracietgrijze kleur en heeft een afmeting van 140 x 200 cm. De deken is gemaakt van verfrissend materiaal. 

Door het gebruiken van de verzwaringsdeken zul je merken dat je helemaal kan ontspannen. Vooral in de lente of de zomermaanden is deze verzwaringsdeken ideaal. Dit heeft alles te maken met de materialen die gebruikt zijn.

5. Veilura verzwaringsdeken

Als je voor goede en duurzame kwaliteit wil gaan dan zit je met de Veilura verzwaringsdeken helemaal goed. Ook wanneer je beter wil slapen doe je er goed aan om te kiezen voor de Veilura verzwaringsdeken.

De deken is er een van een luxe kwaliteit en is milieuvriendelijk gemaakt. Je kunt deze deken het hele jaar door gebruiken, heeft een luxe en chique uitstraling en past bij ieder interieur. 

6. Lucovitaal verzwaringsdeken

Deze verzwaringsdeken van Lucovitaal is gevuld met hypoallergene korrels waarmee het lichaam puntsgewijs gestimuleerd worden. De druk van de deken zorgt voor een diepe ontspanning van het hele lichaam en geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. 

Deze verzwaringsdeken wordt veel gebruikt door mensen met een aandoening als ADHD, Huntington, Korsakov, depressie, dementie, slaapproblemen of angst en paniekklachten. Wanneer er onrust ervaren wordt heeft de verzwaringsdeken een kalmerende werking.

7. Sylq verzwaringsdeken – 9 kg

De Synq verzwaringsdeken heeft een unieke opbouw. De gewichtsverdeling van de deken wordt gedaan door maar liefst 300 vakken in de deken. Voor iedere manier van ontspanning is deze deken te gebruiken, of dit bij het tv kijken of bij het slapen is maakt dan niet uit. 

Met het 7 laags ontwerp en het ademende polyester heb je met deze verzwaringsdeken een deken van ongekende luxe kwaliteit. De deken is luxe, duurzaam en biedt veel comfort. 

Wat is de aanbevolen gewichtsdichtheid voor een verzwaringsdeken?

De aanbevolen gewichtsdichtheid voor een verzwaringsdeken varieert tussen de 4-15 pond, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Het wordt aangeraden om te beginnen met een lager gewicht en dit geleidelijk op te bouwen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een verzwaringsdeken?

De voordelen van het gebruik van een verzwaringsdeken zijn onder andere het verminderen van angst en stress, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van beweegangsten.

Is een verzwaringsdeken geschikt voor mensen met overgewicht?

Een verzwaringsdeken is geschikt voor mensen met overgewicht, maar het is aanbevolen om een deken te kiezen met een hoger gewicht of een grotere maat voor extra comfort.

Is een verzwaringsdeken wasbaar?

Sommige verzwaringsdekens zijn wasbaar, maar het is belangrijk om de wasinstructies op de verpakking te volgen om beschadiging te voorkomen. Het is aan te raden een hoes om de verzwaringsdeken te gebruiken die zijn wel wasbaar.

Zijn er specifieke aanbevelingen voor de grootte van een verzwaringsdeken voor volwassenen?

Er zijn geen specifieke aanbevelingen voor de grootte van een verzwaringsdeken voor volwassenen, maar het is aanbevolen om een deken te kiezen die groot genoeg is om de hele lichaam te bedekken.

En voor degene die dat wensen zijn er 2-persoonsverzwaringsdekens verkrijgbaar. Zo kan je samen met je partner alsnog onder 1 deken liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *