Onmisbaar in de tienerkamer

We kennen allemaal de items die onmisbaar zijn in het leven van onze tieners. Denk daarbij aan tosti’s, zakken chips, een telefoon met een sim only abonnement en heel veel social media. Maar welke items zijn nu onmisbaar in hun slaapkamer? 

Pubers en hun mobiel

Wie pubers heeft weet dat zij maar 1 prioriteit hebben, hun telefoon. We kennen allemaal de paniek in de ogen van je puber als de wifi thuis is uitgevallen. Gelukkig hebben de kinderen van ons een goed sim only abonnement dus zij kunnen bij wifi uitval even vooruit. 

Wat er wel uitvalt als wij geen wifi hebben is de verlichting. De kinderen kunnen dus wel op hun telefoon maar hebben geen licht. Behalve degene die hun eigen ledverlichting hebben. Wij hebben namelijk smart verlichting door het hele huis en deze werken allemaal op wifi. 

Inrichting tienerkamer

Dat uitvallen van verlichting heeft gelukkig maar op 1 puber effect. De rest heeft led verlichting of sfeerverlichting. En zeker de dames. Die hebben overal leuke tafellampen in hun kamer staan. Alleen onze oudste zoon heeft geen behoefte aan extra sfeerverlichting. Zijn kamer is simpel ingericht. Een bed, bureau en bureaustoel, meer heeft een jongen niet nodig. Alles om te gamen. 

Toch zou het handig zijn als hij iets meer aandacht aan zijn inrichting zou geven. 

De kamers van onze zoons zijn klein en er kan geen kledingkast in. In eerste instantie ging alles nog keurig in de lades onder het bed maar hoe ouder ze worden hoe minder vaak dit gebeurt. Nu eindigt de schone was vaak op een hoop aan het eind van het bed. Of het gaat van bureaustoel naar bed en aan het eind van de dag weer visa versa. 

Welke items zijn nu echt onmisbaar? 

  • een bed
  • een bureau
  • een bureaustoel
  • een kledingkast
  • goede verlichting

Dat zijn items die we nog wel snappen, maar door de jaren heen heb ik ontdekt dat er nog meer is wat van groot belang is. 

Stroompunten

Pubers kunnen niet zonder veel stroompunten in hun kamer. Zowel bij jongens als bij meisjes moet de telefoon daaraan opgeladen worden. Jongens hebben daarentegen ook veel stopcontacten nodig zodat ze veel gamespullen kunnen installeren. Een computerkast en het liefst meerdere schermen passen niet op 1 stopcontact. 

Meiden daarentegen hebben een stopcontact nodig voor het gebruik van de krultang, de tiktok lamp en de verlichting van de make-up spiegel. 

Dit is de generatie die altijd met elektrische apparaten bezig is en daar moet de kamer ook op ingericht zijn. 

Een grote prullenbak

Het klinkt misschien grappig maar zet een goede prullenbak in de kamer van je tiener neer. Ongelofelijk hoeveel rommel deze kinderen hebben. Denk daarbij vooral aan veel snoep, koek en chocola papiertjes. De blikjes worden bij ons thuis tegenwoordig netjes gerecycled maar voorheen kon je daar ook een prullenbak mee vullen. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *