Cosy in de slaapkamer

Nu de winter er weer aankomt trekken we ons terug in ons huis. De tuin wordt te koud om te vertoeven, dus de woonkamer, maar ook de slaapkamer, worden weer ruimtes waar we vaak zullen verblijven. 

De slaapkamer is mijn favoriet. Hoe heerlijk is het om lekker lang in je bed te blijven liggen. Lekker warm onder je dekbedovertrek. Misschien zelfs wel met speciaal beddengoed zoals een dekbedovertrek van katoen, satijn of flanel. Een overtrek van zachte stoffen die je warmte goed beethouden. Het liefst met een hele berg kussens om je heen. Laat de winter maar komen. 

Winters slapen

Vele van ons zouden wel willen ruilen met de beer. Lekker de hele winter lang je verstoppen en genieten van 1 lange winterslaap. Ik merk het zelf ook, nu de donkere dagen er aan komen. Ik ben gewoon sneller moe. Alsof je lichaam weet dat het vroeger donker is en zich daar ook aan aanpast. 

Daarom kan ik in de winter zo genieten van onze slaapkamer. Het is een ruimte die knus aanvoelt en warmte geeft. Een ruimte om tot rust te komen. Waar ik op zondag rustig wakker kan worden en kan genieten van een lekker bakje koffie. Ik heb namelijk het geluk dat ik een koffiezetapparaat op de slaapkamer heb staan. Ideaal voor die koude dagen. Dan kan ik wel wat extra warmte gebruiken. 

Warm ingericht

Warmte krijg je niet alleen van een kopje koffie. Hoe zorg je ervoor dat je slaapkamer warmte uitstraalt? In de zomer willen we namelijk een koele kamer, terwijl in de winter we juist warmte willen. Hoe doe je dit? 

Allereerst is de raamdecoratie van groot belang. Gordijnen en rolgordijnen houden de kou buiten en de warmte binnen. Je kan ervoor kiezen om in de winter dikkere gordijnen op te hangen. Denk daarbij aan velours gordijnen. Deze geven de ruimte meer warmte. 

Stoffen zijn sowieso altijd erg belangrijk. Deze bepalen al voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Katoen en linnen geven een zomers gevoel. Velours daarentegen geeft een winters gevoel. 

Mocht je laminaat in de slaapkamer hebben dan is het neerleggen van een vloerkleed ook een heel erg goed idee. Deze geeft je niet alleen warme voetjes, maar zorgt ook voor een warme uitstraling. 

Accessoires die warmte uitstralen

Niet alleen de basis van je kamer is van groot belang voor de uitstraling. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, en daarmee bedoelen we in dit geval de accessoires.

Accessoires die warmte uitstralen zoals kaarsen en verlichting. We snappen dat je geen echte kaarsen in de slaapkamer wilt. Veel te gevaarlijk, maar er zijn ook hele goede led kaarsen op de markt en deze kunnen natuurlijk altijd.

Goede verlichting zorgt sowieso voor sfeer. Zorg dat de wattage van de lampen niet te hoog is, of in ieder geval dimbaar. Zet een lampje op je nachtkastje of in een hoekje van de slaapkamer. Net genoeg licht om te kunnen lezen en om het sfeervol te maken.

Wil je nog een stapje verder gaan, kies dan een winterse geur om je kamer heerlijk te laten ruiken. Denk bijvoorbeeld aan kaneel, dennen of vanille. Verspreid de geur door je kamer door geurstokjes of een geurdispenser.

Dit zijn allemaal kleine dingen die, samen met de keuze voor de juiste stoffen, zorgen voor die heerlijke cosy sfeer. Dat zorgt ervoor dat je op een koude winterdag lekker in je slaapkamer wilt vertoeven. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *