Tips over schakelmateriaal voor een tienerslaapkamer

Ga je de slaapkamer van je tiener opnieuw inrichten? Of zijn jullie recentelijk verhuisd? Denk dan niet alleen na over kleuren op de muren en meubels, maar ook over het schakelmateriaal! Schakelmateriaal zoals stopcontacten en lichtschakelaars zijn essentieel voor een slaapkamer die voldoet aan de wensen en eisen van je tiener. Wij delen enkele tips met je.

Tip 1 – Zorg voor voldoende stopcontacten en schakelaars

Voldoende stopcontacten zijn voor elke ruimte in huis van belang, maar zeker voor een tienerkamer. Tieners gebruiken veel verschillende apparaten tegelijkertijd. Denk aan de mobiele telefoon om contact te houden met vrienden, een tablet om te internetten en een laptop om series te kijken. Dat betekent dat deze apparaten ook regelmatig opgeladen moeten worden en vaak op hetzelfde moment! Met voldoende stopcontacten voorkom je een hoop gedoe.

Tip 2 – Plan van tevoren waar schakelmateriaal moet komen

Stopcontacten en lichtschakelaars zitten niet altijd op de plekken waar je ze wil hebben. Om optimaal gebruik te maken van een ruimte, kun je van tevoren nadenken over de inrichting en op basis daarvan de plekken voor het schakelmateriaal bepalen. Plaats bijvoorbeeld een stopcontact in de buurt van het bureau en één naast het bed. Een lichtschakelaars kun je het beste naast de deurpost plaatsen en eventueel een bij het bed. 

Tip 3 – Kies schakelmateriaal dat bij de inrichting past

Tieners hebben meestal een duidelijke, eigen smaak. Zorg er daarom voor dat het schakelmateriaal ook bij hun smaak past. Vrijwel alle merken die gespecialiseerd zijn in schakelmateriaal hebben meerdere lijnen met diverse stijlen. Neem het merk Peha. Dit merk biedt schakelmateriaal met ronde en klassieke vormen aan, maar ook strakke en moderne varianten. Daarnaast kun je letten op de kleur. Schakelmateriaal is tegenwoordig niet meer alleen in crème en wit verkrijgbaar, maar ook in zwart en antraciet. Zo maak je de slaapkamer van je tiener helemaal compleet.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *