juiste binnendeur

Meer licht met de juiste binnendeur

Een van de grootste ergernissen in een woning is het tekort aan licht. Niemand houdt van een donkere woning. Gelukkig zijn er makkelijke manieren om aan meer licht in je interieur te komen. Denk daarbij aan een binnendeur met glas. 

In veel huizen zien we dichte binnendeuren. Deuren uit een geheel waar geen licht doorheen kan schijnen. De reden waarom we snel voor dichte binnendeuren kiezen is simpel. Het is goedkoop, houdt beter warmte tegen en beschermt ons tegen inkijk. We houden de kamer met dichte deuren meer prive. Toch is het jammer dat we ons niet meer verdiepen in het gebruik van een binnendeur met glas

Een dichte binnendeur

Een dichte binnendeur past prima bij een kelder, toilet of badkamer. Dat zijn ruimtes waar we niet naar binnen hoeven te kijken. Die we eigenlijk het liefst afschermen van de rest van het interieur. 

Een binnendeur met glas

De deur met glas kunnen we in de andere ruimte toepassen. Door gebruik te maken van een binnendeur met glas krijg je meer licht in je interieur. Neem de hal, vaak plaatsen we hier een dichte deur omdat deze dan de hal afschermt van de woonkamer en voor ons gevoel ook meer de kou buiten houdt. Ook een binnendeur met glas houdt de kou buiten maar brengt daarin tegen wel licht in je interieur. Het licht vanuit de hal kan op deze manier doorschijnen naar binnen. En dit geldt ook voor de deur van de slaapkamer.
Een hal op de 1e verdieping oogt vaak donker en grauw. Dat komt omdat zeker bij de slaapkamers we werken met dichte deuren. Bij het inrichten van een slaapkamer gaan we vaak uit van het creëren van privacy. Je kan alsnog gebruik maken van een binnendeur met glas, maak dan gebruik van mat glas. Dat laat wel licht door maar voorkomt doorkijken. Of neem een binnendeur waarin alleen bovenin een raampje is verwerkt. Door gebruik te maken van een binnendeur met glas in de slaapkamer schijnt het licht door de deur naar de hal waardoor deze ruimer oogt.

Naast het voordeel van meer lichtinval heeft een binnendeur met licht nog meer voordelen. Deze deuren brengen namelijk sfeer in je interieur. Dichte deuren zijn toch vaak redelijk standaard en kil. In binnendeuren met glas zit toch meer diversiteit. 

Investeer dus in licht, ga aan de slag met mooie binnendeuren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *