Waarom zijn shutters in het interieur zo populair?

Shutters bestaan al jaren. Helaas heb ik nergens echt kunnen vinden waar ze ooit ontstaan zijn, maar ik heb wel ontdekt dat ze wereldwijd gebruikt worden. Al werden ze in eerste instantie gebruikt om gewoon te dienen als raamsluiting. En dan met name aan de buitenzijde van het huis. 

Omdat men ontdekt had dat deze manier van afsluiten vele voordelen had (neemt weinig ruimte in beslag, houdt warmte en zonlicht buiten) is men het product ook voor binnen gaan ontwerpen. 

In het begin werden de shutters vooral toegepast in de dure woningen. In de mooiste huizen zagen we overal de shutter terugkomen. Huizen waarvan de meeste mensen alleen maar konden dromen. 

Het grote voordeel van de shutter is dat je meer kan spelen met het licht van buiten. De stand van de lamel bevalt de lichtinval. Bijkomend voordeel is, ze zijn in elke ruimte toepasbaar. Zelfs in de badkamer kan je shutters gebruiken. En wat dacht je van de schuine ramen op zolder. De techniek heeft namelijk niet stil gezeten en dit heeft ervoor gezorgd dat shutters in elke ruimte van je woning toegepast kunnen worden.

Tegenwoordig is de shutter niet meer alleen voorbehouden voor de “rijken”, het is voor iedereen mogelijk om mooie shutters aan te schaffen. Het plaatsen van shutters kost iets meer dan een gewone jaloezie of rolgordijn maar daar krijg je heel veel voordeel voor terug: 

  • op maat gemaakt, dus ook toe te passen in kleine en ronde ramen
  • verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren
  • kleurvast
  • toe te passen in de badkamer en keuken
  • makkelijker schoon te maken dan jaloezieën of vouwgordijnen
  • montage aan huis
  • de lamellen geven je de mogelijk om te spelen met licht 
  • lange levensduur

Deze video van Zonnelux laat je zien hoeveel er mogelijk is met shutters. 

En waarom zijn ze nu zo populair? 

Shutters passen heel erg goed bij een landelijk interieur. Een interieur wat we in veel huizen terug zien. Daarbij geven shutters ons een gevoel van rijkdom omdat ze voorheen alleen in de luxere woningen gebruikt werden. Neem daarbij ook nog eens de lange levensduur mee en je krijgt een product dat vele van ons in huis willen hebben.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *