Je eigen borrelplank

Binnenkort geef ik vanwege mijn nieuwe huis een klein feestje voor familie en vrienden. Ik vind het altijd erg leuk om dan allerlei hapjes te maken. Ik heb al een aantal planken maar niet een waarop tekst stond. Nu was ik vandaag met mijn Dremel bezig en bedacht mij dat het wel leuk zou zijn om een plank te maken met daarop de tekst: kaas, worst en salade. 

Broodplank action

Bij de action kocht ik voor nog geen € 4,- een houten broodplank. Ik heb eerst even gekeken hoe en waar ik de tekst ging schrijven. Ik heb nog niet heel veel met mijn dremel gewerkt dus ik moest even oefenen. Met de dremel heb ik allemaal kleine gaatjes in de plank “gebrand”. Ik heb hier ook letters mee gevormd. De gaatjes heb ik geverfd om ze net iets meer te laten spreken.

Ik ben erg blij met het resultaat. En niet alleen ik, mijn kinderen vonden de plank ook erg geslaagd. Of zou dat komen omdat ik met kaas en worst wilde testen hoe de plank er uit zag en zij dit uiteindelijk hebben opgegeten?

De plank ga ik natuurlijk niet alleen gebruiken met feestjes. Ook bij de weekend borrel zal hij regelmatig op tafel komen te liggen.

Tip: heb je brood over bewaar deze dan in een broodtrommel. Ik had mijn stokbrood in de kast gelegd en deze was keihard geworden. Normaliter als ik mijn brood in een trommel bewaar kan ik hem door hem een klein beetje nat te maken en kort in de oven te stoppen wel weer lekker maken. Nu kon ik helaas mijn brood weggooien. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *