5 tips voor de juiste verlichting in je slaapkamer

Verlichting kan de sfeer maken of breken in een ruimte en is ook nog eens ontzettend praktisch. Je kunt daarom maar beter de juiste verlichting in iedere ruimte hebben. Om je hier een handje bij te helpen, geven wij je 5 tips zodat je de juiste verlichting in je slaapkamer hebt! 

  1. Zorg dat je goede basisverlichting hebt

Zoals bij veel dingen in het leven is een goede basis erg belangrijk, ook bij de verlichting van je slaapkamer. Zorg er daarom voor dat je hele slaapkamer gelijkmatig verlicht is. Dit kun je doen door een goede plafondlamp te plaatsen of voor opbouwspots te kiezen. Als je gezegend bent met een grote kast, kun je er ook nog voor kiezen om hier inbouwspotjes te plaatsen. Zo kun je perfect je outfit samenstellen, ook als het donker is. 

2. Kies voor slimme verlichting

Hoe vervelend is het als je lekker in je bed ligt en je moet het licht nog uit doen? Ja, erg vervelend. Gelukkig is dat anno 2021 al heel lang verleden tijd dankzij slimme verlichting. Via de app of een dimmer switch is het binnen no-time allemaal voor je geregeld. Als je niet wilt investeren in allemaal nieuwe verlichting, kun je ook voor een slimme stekker gaan. Zo kun je jouw verlichting makkelijk met een afstandsbediening regelen. 

3. Plaats ledstrips

Als je ‘s nachts naar het toilet moet, kan het nog wel eens gebeuren dat je ergens tegenaan stoot. Om afscheid te nemen van dit soort momenten kun je heel makkelijk ledstrips onder de bedrand plaatsen. Andere mooie plekken zijn in lades of kasten. Dankzij de infraroodsensor gaat het licht vanzelf aan zodra je een lade of kast opendoet. 

4. Zet een leeslampje naast je bed

Of je nu slimme verlichting hebt of niet, je partner (of jijzelf) vindt het vast niet fijn als je met veel verlichting een boek aan het lezen bent. Zet daarom een leeslampje naast je bed die je makkelijk op jezelf kunt richten. Gelukkig zijn er tegenwoordig super veel trendy lampen die ook nog eens heel gezellig staan. 

5. Creëer extra sfeer in je slaapkamer

Met al deze verlichting is het natuurlijk al erg gezellig in je slaapkamer, maar om voor de finishing touch te gaan hebben we nog wat leuke ideeën voor je. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om kerstverlichting aan de muur of kast te bevestigen. Het maakt hierbij echt niet uit of het nu wel of geen Kerst is, extra sfeer is gegarandeerd. Het is ook erg gezellig om een lichtsnoer, die eigenlijk voor buiten bedoeld is, gewoon lekker naar binnen te halen. Hoe gezellig is het als zo’n snoer aan je bed hangt? 

Photo by Point3D Commercial Imaging Ltd. on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *