een tafellamp

4 redenen om een tafellamp te kopen

In jouw woning maak je waarschijnlijk gebruik van verschillende soorten lampen. Zo hangt er mogelijk een mooie hanglamp boven jouw eettafel en misschien staat er wel een vloerlamp in de (zit)hoek. Naast deze twee lampen zijn er ook nog tafellampen. Toch zien we deze lamp een stuk minder terug. Zonde, want je hebt er wel degelijk baat bij. Om jou te overtuigen, zetten we hier 4 redenen om een tafellamp te kopen op een rijtje.

1. Functioneel en sfeervol

Omdat en tafellamp nogal klein van stuk is, zien veel mensen het nut van zo’n lamp niet in. Zonde, want tafellampen zijn wel degelijk nuttig. Wil je een boek lezen in het donker? Dan biedt een tafellamp uitkomst. Zodra je de lamp inschakelt, kun je de tekst in het boek een stuk beter lezen dan in het donker. Een tafellamp wordt ook vaak op een bureau neergezet. Je kunt hem dan gebruiken tijdens jouw werk of tijdens het studeren.

Wie denkt dat tafellampen alleen maar functioneel zijn, heeft het mis. Als je zo’n lamp in huis haalt verhoog je namelijk ook de sfeer. Dit komt vooral doordat de lichtintensiteit van tafellampen een stuk lager is dan die van bijvoorbeeld plafondlamepen. Hierdoor zetten veel mensen zo’n lamp op een bijzettafel of een dressoir neer. Je kunt een tafellamp dan gebruiken om bepaalde objecten uit te lichten, zoals een foto.

2. Aanvulling op jouw interieur

Ondanks zijn beperkte afmetingen is een tafellamp een aanvulling op jouw interieur. Niet gek dat veel mensen zo’n lamp enkel gebruiken als decoratiemateriaal. Denk daarom niet dat een tafellamp niet in jouw interieur past. Voor ieder interieur is namelijk een geschikte variant te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een industriële tafellamp kopen, maar ook voor een landelijke tafellamp kiezen.

3. Makkelijk te verplaatsen

Waar je bij muur- en plafondlampen vaak gebonden bent aan vaste plaatsen, is dit bij een tafellamp niet het geval. Deze lamp beschikt namelijk over een stekker, waardoor je hem makkelijk en snel kunt verplaatsen. Vandaar dat veel mensen zo’n lamp ideaal vinden. Gebruik je de lamp niet alleen als decoratiemateriaal? Dan is het belangrijk dat er een stopcontact in de buurt zit. Zonder stroom kun je een tafellamp immers niet gebruiken.

4. Verkrijgbaar in verschillen kleuren

Wie denkt dat alle tafellampen hetzelfde zijn, heeft het mis. Deze lampen zijn er vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Zo zijn tafellampen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een tafellamp goud kopen, maar ook voor een zilveren of zwarte tafellamp kiezen. Heb je een tafellamp met lampenkap, maar ben je hier op uitgekeken? Dan hoef je geen nieuwe lamp te kopen. Nee, want met een nieuwe lampenkap tafellamp krijgt de lamp een compleet andere uitstraling. Als je enkel de lampenkap vervangt, ben je bovendien een stuk goedkoper uit.

Photo by Sidekix Media on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.