Inspiratie voor het inrichten van je woonkamer

Ben je net verhuisd en ga je de woonkamer inrichten of ben je je huidige inrichting zat en ben je toe aan iets nieuws? In de woonkamer spendeer je veel tijd. Het is dus belangrijk dat je je er thuis voelt. Hoe kun je het gezellig maken in je woonkamer en hoe kies je de juiste kleuren.

De juiste kleuren kiezen

Over het algemeen is het het beste om de kleuren in je woonkamer zo neutraal mogelijk te houden. Denk hierbij aan bruin, beige of grijstinten. Kies een accentkleur die je steeds laat terugkomen in accessoires. Bijvoorbeeld meubels in bruin of grijstinten met kussens voor op de banken in een wat fellere kleur, zoals mintgroen of rood. Ook in vazen en via schilderijen aan de muur kun je deze kleur weer terug laten komen. Op deze manier kun je ook verschillende kleuren of kleurtinten die goed bij elkaar passen met elkaar mixen.

Een geheel maken van je woonkamer

Om te zorgen dat je woonkamer een geheel wordt kies je meubels die bij elkaar passen. Heb je moderne meubels en zet je hier een klassiek meubelstuk bij dan valt dat misschien een beetje buiten de boot. Door een of twee kleuren te kiezen die steeds terugkomen in de accessoires en meubelstukken die bij elkaar passen maak je van je woonkamer een geheel.

De juiste bank kiezen

Welke bank je het beste kan kiezen hangt af van de grootte van je woonkamer. Heb je een grote woonkamer met veel ruimte dan past een hoekbank hier prima. Over het algemeen neemt een hoekbank meer ruimte in en in een kleine woonkamer lijkt een hoekbank al snel erg groot. Heb je een kleine woonkamer dan kun je beter kiezen voor een twee of driezitsbank. In een kleinere woonkamer geldt over het algemeen “less is more”. Door te kiezen voor meubelstukken die niet te groot zijn lijkt je woonkamer groter dan dat hij daadwerkelijk is.

Welke eettafel kies je?

Ook bij het kiezen van de eettafel is de grootte van je woonkamer belangrijk. Een rechthoekige eettafel neemt meer ruimte in beslag dan een ronde tafel. In een wat kleinere ruimte doet een ronde tafel het vaak beter. Een ronde tafel zorgt ook voor gezelligheid in je woonkamer. Iedereen kan elkaar aankijken. Als je kinderen hebt is een ronde tafel ook ideaal omdat er geen scherpe punten aan een ronde tafel zitten waardoor een kind zich niet zo snel kan stoten.

Vloerkleden kiezen

Een goede manier om je woonkamer knus en gezellig te maken is door er een vloerkleed neer te leggen. Hoe groot moet het vloerkleed zijn? De maten die het meest verkocht worden zijn 160×230, 200×300 en 250×350. Om te zien welk formaat het beste past in je woonkamer meet je deze maten op en leg kranten neer. Je hebt rechthoekige vloerkleden, vierkante vloerkleden en ronde vloerkleden. In principe kun je de vorm kiezen die jij het mooist vindt. Heb je veel rechte lijnen in je interieur. Dan kan een rond vloerkleed dit doorbreken, waardoor je een speels effect krijgt. Weet je niet welke kleur je moet kiezen voor je vloerkleed. Een effen neutrale kleur is altijd een veilige keuze. Op deze website vind je een groot aanbod aan prachtige vloerkleden.

Foto door Vecislavas Popa via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *