interieurtrends van 2021

De top 5 interieurtrends van 2021

Het jaar 2020 is een bewogen jaar geweest op het gebied van interieur. We zagen veel elementen het veld betreden, maar ook veel elementen het veld verlaten. In dit artikel gaan we blik werpen op de top 5 verwachte interieurtrends van 2021. De trends staan in willekeurige volgorde.

 1. Gedurfde kleuren
  Gedurfde kleuren zijn een trend die al in 2020 een goede opstart heeft gemaakt. Waarbij ook veel woonwinkels deze trend omarmen en je het steeds vaker terug ziet in de mooiste huizen. Wij verwachten dat 2021 de jumpstart gaat zijn van een langdurige trend waarbij gedurfde kleuren centraal staan.

 2. Industrieel
  Inmiddels geen nieuwe interieurtrend, maar nog steeds onwijs populair. En dat snappen wij. Een industrieel interieur straalt robuustheid, warmte en creativiteit uit. Van bouwmarkt, tot erkende woonwinkel. Je ziet het overal tegenwoordig. Denk aan betonnen gietvloeren, stalen frames, zwarte spotjes en veel hout. Wij verwachten dat industrieel ook in 2021 net zo populair zal zijn als dat het in 2020 is geweest.

 3. Urban jungle
  Je ziet steeds meer partijen de urban jungle trend implementeren. Denk aan natuurmotiefjes, veel bruin en groen én natuurlijk planten. Heel veel planten. Wij houden ervan! Ook in 2021 zullen wij deze trend nog vaak tegenkomen en we verwachten dat deze interieurtrend inmiddels op het punt is dat het zal gaan evolueren.

  Je ziet het nu eigenlijk al dat er veel partijen de combinatie van een urban jungle met bijvoorbeeld chique combineren. Veel ruimte voor groei wat ons betreft!
 4. Lichte interieurs
  We verwachten dat lichte interieurs weer booming gaan worden. Je ziet het steeds vaker; minimalistische – Scandinavische interieurs waar veel licht aanwezig is. Het is logisch, want in het hectische jaar hebben mensen behoefte aan een rustige leefomgeving wat de dagelijkse drukte tot een minimum kan beperken. Het perfecte ingrediënt van een licht interieur.

  Buiten het interieur kiezen ook steeds meer mensen voor gevelverlichting om het huis aan de buitenkant ook een prachtige uitstraling te geven.
 5. Natuurelementen
  Aansluitend op de urban jungle verwachten wij dat natuurelementen een prominentere plek gaan krijgen. Denk aan zachte natuurkleuren, hout, touw, planten en de mooiste motieven. Boeketten van gedroogde bloemen, vloeren van echt hout en ecologisch verantwoordde meubels.

  Over ecologisch verantwoord gesproken: wij adviseren sowieso om ene overstap naar LED verlichting te maken. Hiermee bespaar je centen, het ziet er prachtig uit én je helpt het milieu. Win-win wat ons betreft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *