De top 5 interieurtrends van 2021

Het jaar 2020 is een bewogen jaar geweest op het gebied van interieur. We zagen veel elementen het veld betreden, maar ook veel elementen het veld verlaten. In dit artikel gaan we blik werpen op de top 5 verwachte interieurtrends van 2021. De trends staan in willekeurige volgorde.

 1. Gedurfde kleuren
  Gedurfde kleuren zijn een trend die al in 2020 een goede opstart heeft gemaakt. Waarbij ook veel woonwinkels deze trend omarmen en je het steeds vaker terug ziet in de mooiste huizen. Wij verwachten dat 2021 de jumpstart gaat zijn van een langdurige trend waarbij gedurfde kleuren centraal staan.

 2. Industrieel
  Inmiddels geen nieuwe interieurtrend, maar nog steeds onwijs populair. En dat snappen wij. Een industrieel interieur straalt robuustheid, warmte en creativiteit uit. Van bouwmarkt, tot erkende woonwinkel. Je ziet het overal tegenwoordig. Denk aan betonnen gietvloeren, stalen frames, zwarte spotjes en veel hout. Wij verwachten dat industrieel ook in 2021 net zo populair zal zijn als dat het in 2020 is geweest.

 3. Urban jungle
  Je ziet steeds meer partijen de urban jungle trend implementeren. Denk aan natuurmotiefjes, veel bruin en groen én natuurlijk planten. Heel veel planten. Wij houden ervan! Ook in 2021 zullen wij deze trend nog vaak tegenkomen en we verwachten dat deze interieurtrend inmiddels op het punt is dat het zal gaan evolueren.

  Je ziet het nu eigenlijk al dat er veel partijen de combinatie van een urban jungle met bijvoorbeeld chique combineren. Veel ruimte voor groei wat ons betreft!
 4. Lichte interieurs
  We verwachten dat lichte interieurs weer booming gaan worden. Je ziet het steeds vaker; minimalistische – Scandinavische interieurs waar veel licht aanwezig is. Het is logisch, want in het hectische jaar hebben mensen behoefte aan een rustige leefomgeving wat de dagelijkse drukte tot een minimum kan beperken. Het perfecte ingrediënt van een licht interieur.

  Buiten het interieur kiezen ook steeds meer mensen voor gevelverlichting om het huis aan de buitenkant ook een prachtige uitstraling te geven.
 5. Natuurelementen
  Aansluitend op de urban jungle verwachten wij dat natuurelementen een prominentere plek gaan krijgen. Denk aan zachte natuurkleuren, hout, touw, planten en de mooiste motieven. Boeketten van gedroogde bloemen, vloeren van echt hout en ecologisch verantwoordde meubels.

  Over ecologisch verantwoord gesproken: wij adviseren sowieso om ene overstap naar LED verlichting te maken. Hiermee bespaar je centen, het ziet er prachtig uit én je helpt het milieu. Win-win wat ons betreft.

About Author

You May Also Like

2 comments

Ans Tims says:

Dag Danielle,
Hoe buig ik een ” herfst” om naar “winter” ?
Ik sta voor een lastige klus.
Mijn woonkamer is aan een opknapbeurt toe maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken.
De kamer heeft voornamelijk herfstkleuren: bruine kast, salontafel, bruin leren bankstel, groene gordijnen en 2 rode fauteuils. Creme muren en lichte houten vloer. Gebloemd vloerkleed met deze kleuren.
Alleen de piano en stereoboxen zijn zwart.
De hal hebben we onlangs donkerblauw geverfd met wit houtwerk. Is mooi geworden.
Nu zou ik graag met deze hardere winterkleuren door willen gaan maar weet niet hoe het aan te pakken. Alles er uit is niet de bedoeling maar ik zou het graag “lichter” hebben, niet meer zo zwaar in uitstraling.
Heb je een suggestie?
Ik hoor het graag.
Met vriendelijk groet,
Ans Tims

Danielle says:

Hoi Ans,

Ik zou beginnen met het toevoegen van woonaccessoires in de gewenste kleuren. Als je deze op de bruine meubels plaatst zal je al zien dat er iets gebeurd. Dat het lichter aanvoelt.

Ook zou je er voor kunnen kiezen om een van de cremekleurige muren in een donkerblauwe kleur te verven. Misschien heb je nog een restje van de hal en kan je het eerst op een klein stukje testen. Als het je bevalt kan je de hele muur verven, vindt je het niets verf je de muur weer terug in een creme kleur.

Groeten Danielle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *