Veilig je fiets opbergen

Nederland is een fietsland. Er zijn er ongeveer 22,8 miljoen in Nederland, waarvan 2,4 miljoen E-Bikes. Al deze fietsen moeten een plek hebben bij winkelcentra en in steden. Maar waarom geven we de fiets ook niet een goede plek als we thuis zijn?

Wij vormen een relatief groot gezin met vier schoolgaande pubers. Dat betekend, naast grote hoeveelheden eten en drinken, ook dat er 6 volwassen fietsen een plek bij ons huis moeten vinden. Nu hebben we al het geluk dat we de carport niet voor de auto hoeven te gebruiken, dus die plek is aangewezen voor de fietsen en de kliko’s. Het voordeel is dat de fietsen droog staan en de tuin gewoon een mooie plek is om te recreëren, maar we merken toch dat al die fietsen onder de carport nog steeds veel ruimte innemen, vooral doordat ze schots en scheef worden geparkeerd en ze door het gebruik van de fietsenstandaard toch ook veel zijwaartse ruimte nodig hebben. De oplossing bleek heel simpel. Als ze in de stad zoveel mogelijkheden hebben om een fiets netjes te stallen, waarom hebben wij die mogelijkheid dan niet thuis? En zo plaatsten we fietsenrekken onder de carport. Het resultaat bleek verbluffend. Als vanzelf plaatste onze pubers hun fiets in de fietsenrekken en bleef verdere parkeerchaos uit. Voorheen mopperde de laatste puber die thuis kwam nog wel eens dat er geen ruimte meer was voor zijn fiets, door het ruim parkeren van de anderen, nu was dat verleden tijd. Er bleek altijd ruimte voor de laatste binnenkomer. 

Nu zijn er natuurlijk genoeg huishoudens met minder kinderen als wij en misschien ook met minder fietsen, maar het plaatsen van een fietsenrek kan ook een goede oplossing zijn als je klein behuisd bent, een wat duurdere fiets bezit, of meerdere fietsen hebt die je maar af en toe gebruikt. 

Extra veilig

Een fietsenrek is niet alleen een praktisch middel om je fietsen georganiseerd op een rijtje te laten staan, er zijn ook fietsenrekken die je fiets net iets veiliger maken tegen diefstal.

Nietje

Een fietsnietje kan je, in de voor-of achtertuin, net dat extra beetje zekerheid bieden. Doordat je je fiets aan de beugel, die eruitziet als een nietje, plaatst neemt je fiets al een stuk minder ruimte in. Ook kan je fiets minder snel omvallen, wat schade aan je fiets kan beperken. Je kan je fiets ook nog eens extra bevestigen aan het stalen nietje, wat de kans op diefstal verminderd. 

Fietsenbox

Wil je je fiets volledig afsluiten en zonder carport droog houden, dan kan je overgaan op het aanschaffen van een fietsbox. Een volledig afsluitbare box, waar je je fiets in plaatst. Als je er een stroompunt in aanbrengt, heb je gelijk een plek waar je je elektrische fiets ‘s nachts kan opladen.
Zo zie je maar dat een fietsenrek bij je huis ineens allerlei praktische problemen kan oplossen. Van een netjes georganiseerde rij fietsen, tot je fiets veilig opgesloten box, zodat jouw fiets niet meer op de gang in de weg hoeft te staan.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *